Novak Djoković

Novak Đoković "poništio" poraz Olge Danilović: Srbija egal sa Češkom na Junajted kupu, dubl rešava pobednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 08:10
Novak Đoković, srpski teniser Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Novak Đoković, srpski teniser

Novak Đoković imao je problema sa rukom tokom duela sa Jiržijem Lehečkom, ali je prvi reket sveta savladao mnogo lošije rangiranog rivala i sa tih 2:1 (6:1, 6:7, 6:1) "poništio" poraz Olge Danilović od Markete Vondrušove - 1:2 (1:6, 6:3, 3:6), pa će duel mešovitih reprezentacija Srbije i Češke na Junajted kupu rešiti miks dubl. 

Osvajač 24 Grend lagano je dobio prvi set, u drugom je imao 3:1, ali je izgubio prednost i mimo lične tradicije izgubio taj-brejk protiv mladog i motivisanog kolege. I to neočekivano ubedljivo (3:7). 

Posle izjednačenja u setovima, Novak Đoković je zatražio medicinski tajm-aut, zbog bola u zglobu desne ruke, učinilo se da je problem nerešiv u datom trenutku, ali je ipak nastavio borbu. 

 

 

U trećem je rano napravio brejk, poveo sa 2:0 na gem servis Lehečke, pa ga potvrdio, a kada se odlepio na 4:0 rešeno je i ono malo dileme oko pobednika drugog meča u timskom susretu. 

Prethodno je Danilovićeva pretrpela drugi poraz u singlu na Junajted Kupu. Posle olako izgubljenog prvog seta (1:6), 22-godišnja Srpkinja uspela je da u drugom nametne svoj ritam i dođe do izjednačenja (6:3).

 

 

Ipak, u trećem je i pored ranog brejka, igra 121. igračice se strmoglavila u nastavku, pa je sedmoplasirana na WTA listi, tri puta zaredom oduzimala servis našoj igračici. Posle vođstva od 5:1 bilo je jasno da će Vondrušova doneti prvi poen na ovom meču.

Srbija će sada morati da dobije mešoviti dubl. U pobedi nad Kinom igrali su ga Đoković i Danilovićeva, videćemo da li će i sada, sam Novak je posle pobede nad Lehečkom rekao da nije siguran da će biti u stanju da se ubrzo vrati na teren.