Novak Djoković

Legenda "belog sporta" uz Đokovića: Rodžer i Rafa najbolji ikada? Čista glupost...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 20:38
Legenda "belog sporta" uz Đokovića: Rodžer i Rafa najbolji ikada? Čista glupost... Guliver/JoshuaxSmith

Nekadašnji najbolji teniser sveta Džimi Konors (70) govorio je o trci za najboljeg igrača "belog sporta" svih vremena, gde nikako ne vidi Rafaela Nadala i Rodžera Federa ispred Novaka Đokovića.

Srpski teniser jeste izgubio u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, a samim tim i šansu da dođe do kalendarskog slema na US Openu. Ali, bez obzira na to i dalje je vlasnik najviše grend slem titula (23) u muškoj konkurenciji, što se morati uzeti u obzir u možda nezahvalnim poređenjima "velike trojke".

"Došli smo do trenutka gde mnogi ljudi misle da je sve gotovo. Za mene je to sr**e. Pogledajte sve ljude koji su pričali da su Rodžer i Rafa najbolji ikada. Oni čak nisu najbolji ni u svojoj eri", rekao je Konors.

 

 

Najtrofejniji teniser svih vremena (109 titula) ne smatra da Đoković treba da završi karijeru posle poraza u finalu Vimbldona. Naprotiv...

"Možda pojedinci smatraju da je vreme da se pojavi neko novi, ali ja to gledam na drugi način. Gledam iz ugla "ubij ga" (Novaka Đokovića). Kažem da treba da ostane tu i da igra dokle god ga nek one uništi na terenu, jer ovako uvek ima šansu da pobedi", zaključio je Amerikanac.

Džimi Konors je nekadašnji teniser i bivši svetski broj 1. Tokom karijere ostvario je 1274 pobede i svega 283 poraza (81.8 odsto pobeda), da bi se na vrh ATP liste popeo 1974. godine. Poznat je kao najtrofejniji igrač ovog sporta sa 109 titula, a u bogatoj riznici trofeja ima i osam "mejdžora" (1x Australijan open, 2x Vimbldon, 5x US Open). U karijeri jedino nije osvojio Rolan Garos, gde je u četiri navrata zautavljen u polufinalu.