Novak Djoković

Tužan sam jer se bliži kraj jednoj eri: Đoković najavio da on i Nadal neće igrati još dugo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.03.2024 10:59
Pozdrav Rafaela Nadala i Novaka Đokovića Guliver/Colorsport Adrew Cowie
Pozdrav Rafaela Nadala i Novaka Đokovića

Srpski teniser, Novak Đoković svestan je da se polako završava jedna era u svetskom tenisu i da on i Rafael Nadal neće moći još dugo da se nose sa mnogo mlađim igračima.

Prvi teniser na ATP listi je čak istakao da smatra kao su njih dvojica uz Endija Mareja i Rodžera Federera imali najveći rivalitet u istoriji ovog sporta.

"Rafael Nadal i Rodžer Federer su uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kad zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to, Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava, i tužno je", rekoa je Đoković i dodao:

https://www.france24.com/es/minuto-a-minuto/20240308-la-renuncia-de-nadal-es-triste-para-indian-wells-lamenta-djokovic?utm_term=France24_es&utm_campaign=twitter&utm_source=nonli&utm_medium=social

"S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice."

Rafael Nadal je trebalo da nastupa na Mastersu u Indijan Velsu, gde će Novak u subotu odmeriti snage protiv Aleksandra Vukića iz Australije, ali je neposredno pred start turnira morao da se povuče.

"Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu", zaključio je Đoković.