Novak Djoković

Đoković je najbolji teniser u istoriji: Rubljov vidi ono što drugi ne žele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 08:59
Novak Đoković pozdravlja navijače u Melburnu Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković pozdravlja navijače u Melburnu

Ruski teniser, Andrej Rubljov izjavio je pred početak turnira u Dohi, da je srpski teniser Novak Đoković najbolji u istoriji ovog sporta.

Trenutno peti teniser na ATP listi istakao je da sve ono što je Nole uradio karijeri govori u prilog tome da do sada niko nije postigao više uspeha od njega i da sa pravom zaslužuje da dobije titulu najbljeg svih vremena. 

"Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji. Osvojio je najviše Grend slem titula i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste i tokom karijee sam sa njim imao najviše problema, uvek mi je bio najteži protivnik", rekao je Rubljov na konfrenciji za medije.

Guliver images/ LaPressex/Marco Alpozzi

Pozdrav Novaka Đokovića i Andreja Rubljova

 

On je ocenio da mlađim teniserima odlično odgovara ovaj trenutak, jer u svetskom tenisu više nema toliko dominantnih igrača kao što su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, dok je Novak Đoković na zalasku karijere i bira turnire na kojima će igrati.

"Janik Siner, Karlos Alkaraz i Holger Rune su supertalentovani igrači, u to ne treba sumnjati, ali njima je danas lakše nego to je bilo meni. U ono vreme su Đoković, Federer, nadal i marej osvajali sve tunire i mi mlađi nismo mogli da priđemo finalu, a danas je sve to mnogo lakše. Ne mislim tu smao na osvajanje turnira, već i na sma ulazak među 100 najboljih na svetu", istakao je Rubljov.

Rus će u drugom kolu turnira u Dohi igrati sa boljim iz duela Rišar Gaske - Aleksandar Ševčenko koji je na programu u 14.00 časova.