Novak Djoković

Lakše mi je bilo da čitam Federerovu igru, nego Đokovićevu: Nadal govorio o rivalstvu sa Rodžerom i Novakom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 14:04
Rafael Nadal Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal

Rodžer Federer je igrač koji je najviše impresionirao Rafaela Nadala tokom karijere, gledao je njegove poteze i to je na njega imalo mnogo veći uticaj nego posmatranje mečeva Novaka Đokovića, priznao je španski teniser.

Međutim, s druge strane, osvajač 22 Grend slem titule tvrdi da mu je mnogo teže bilo da igra protiv najboljeg srpskog tenisera, jer je Noletova igra mnogo manje predvidljiva nego ona koju je gajio Švajcarac.

"Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio“, poručio je Nadal.

 

 

Španac je potom goviro i o tome zašto se u svetu tenisa mnogo više priča o njegovom rivalstvu sa Federerom, a mnogo manje o mečevima sa Đokovićem, ko i o duelima Novaka i Rodžera.

"Ima tu mnogo razloga, ali o nekima ne mogu da pričam. Ipak, mislim da je sve to vrlo jendostavno. Federer je svoju igru bazirao na eleganciji, bio je najbolji kad sam se ja pojavio, a moja igra je bila drugačija, s amnogo više snage i ljudima se to sviđalo", rekao je Španac.

Nadal će se ovogo januara vraiti na teren nakon jednogodišnje pauze koja je usledila nakon povrede na Australijan Openu, a prvi turnir na kojem će učestvovati je Brzizbejnu, na kojem čak ni nema ambiciju da trijufmuje, već samo da se vrati u normalu.