Novak Djoković

Odigraće Đoković i Alkaraz još puno finala: Goran Ivanišević o novoj teniskoj eri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 09:54
Odigraće Đoković i Alkaraz još puno finala: Goran Ivanišević o novoj teniskoj eri Guliver

Mada Novak Đoković ima 36 godina i realno se bližu kraju neverovatne karijere, trener najboljeg tenisera sveta svih vremena, Goran Ivanišević, smatra da će Srbin posle finala nedavnog Vimbldona odigrati još mnoge odlučujuće mečeve velikih turnira sa 16 leta mlađim Karlosom Alkarazaom. 

Naravno, uz nadu da će se osvajač rekordnog broja Grend slemova (23) prvo revanširati neverovatnom Špancu za poraz u pet setova, nedavno u Londonu, a onda povesti u međusobnim duelima, jer momak sa Pirineja trenutno vodi sa 2:1 u pobedama nad najvećim "reketašem" sveta svih vremena. 

"Svi očekuju novi rivalitet Novak - Alkaraz. Razlika u godinama je velika, ali će odigrati oni još jako puno finala. Pred nama je interesantna teniska era", rekao je Ivanišević hrvatsku "Nova TV".

Logično, glavnokomandujući u timu Đokovićevih saradnika upitan je za izgubljen duel sa Alkarazom u prestonici Velike Britanije, u kom je naš as važio za velikog favorita. 

"Još sam malo tužan zbog toga, ali je Novaku teže, jer je bio na terenu. Svaka čas Karlosu, pokazao je svetu kakav je igrač, pet setova i pobeda. Đoković nije iskoristio šanse koje u takvom finalu moraš da iskoristiš, iskren je nekada i sam vrhunski teniser iz bivše jugoslovenske republike. 

Novak je Karlosa opisao kao "mešavinu njega Rodžera Federera i Rafaela Nadala", a Ivanišević se složio sa pulenom i prijateljem u poređenju prvoplasiranog na ATP listi sa njegovim večitim rivalima iz Švajcarske i Španije. 

"Da, on je mešavina sve trojice, pred njim je neverovatna budućnost. Ukoliko ovako nastavi... Sve odrađuje sa osmehom", primetio je Ivanišević koji se kao i đoković odmara od Grend slema, posle čega ih čekaju priprema za US Open i pre toga Masters u Sinsinatiju.