Vesti iz fudbala

Nedelja odluke za španski fudbal je pred nama: "Crvenoj furiji" preti izbacivanje sa EURA?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 13:47
Fudbalska reprezentacija Španije na zagrevanju Guliver/DeFodi523
Fudbalska reprezentacija Španije na zagrevanju

Nova drama u Španiji.

Naime, nakon brojnih afera na Pirineju i skandala doskorašnjeg predsednika fudbalskog Saveza Španije, Luisa Rubijalesa, nastup "crvene furije" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, odjednom se našao pod znakom pitanja, naveli su tamošnji mediji.

Istrage o korupcijama unutar samog Saveza i akt Luisa Rubijalesa, koji je u žižu javnosti upao nakon što je poljubio špansku reprezentativku tokom ceremonije na Svetskom prvenstvu za žene, primoralo je vladu Španije da formira komitet koji će nadgedati rad FS Španije. 

A, pošto su FIFA i UEFA zatražile hitno objašnjenje situacije, novooformljen komitet imaće rok do petka da donese odgovore i otkrije epilog pređašnjih skandala, o kojima smo više pisali u ovom tekstu.

Španski "AS" otkrio je i da ukoliko FIFA i UEFA ne budu zadovoljne odgovorima komiteta, reprezentacija Španije bi mogla da bude izbačena sa predstojećeg EURA, a španski klubovi iz UEFA takmičenja.

Time bi i Španija ispala iz trke za dobijanje domaćinstva Mundijala 2030. godine u saradanji sa Portugalijom, Marokom i tri južnoameričke države.

Nedelja odluke za španski klupski i reprezentativni fudbal je pred nama.