Novak Djoković

Bilo je vreme: Legendarna belgijska teniserka prokomentarisala razlaz Novaka i Ivaniševića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 22:46
Belgijska teniserka Žustin Enan Guliver/AP Photo/Elise Amendola
Belgijska teniserka Žustin Enan

Legendarna belgijska teniserka Žustin Enan, koja je harala "belim sportom" tokom karijera Ane Ivanović i Jelene Janković, govorila je o odluci Novaka Đokovića da se raziđe sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Prema njenim rečima, bilo je vreme da obojica krenu svojim putem.

"Bilo je vreme za obojicu da krenu dalje. U svakom slučaju, osećamo da je među njima bila jaka veza. Ivanišević mu je mnogo pomogao i takvo razdvajanje je uvek moguće u karijeri jednog igrača", smatra bivša najbolja teniserka sveta i osvajačica sedam grend-slem trofeja.

Postoji mnogo spekulacija oko toga ko bi mogao da bude naredni trener Novaka, a prema mišljenju Belgijanke, opcija da Đoković ostane bez pomoći u svom boksu na turnirima do kraja njegove karijere, je malo verovatna. 
 

 

 

"Po meni i tome gde sam ja tada bila u karijeri, kada sam bila broj jedan, tako nešto bi izgledalo nezamislivo. To je veoma lično, ja sad pokušavam da uronim u svoja osećanja od tada. Svaka situacija je drugačija, svako iskustvo. Uvek će biti ljudi oko Novaka Đokovića. Vidimo da na primer ima veliko poverenje u kondicionog trenera. Potrebno je da evoluira, nijedna vrata ne treba zatvarati, uradiće što oseća da je najbolje u svakom slučaju, a to je veoma lična odluka", rekla je Enan.

Žustin Enan osvojila je 43 titule tokom njene karijere, uz bilans od 525 pobeda i svega 115 poraza. Osvajala je grend slem titule na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu, dok je na Vimbldonu izgubila dva finala.