ATP

Možda je došlo do zasićenja: Vajda o prekidu saradnje Đokovića i Ivaniševića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 12:55
Novak Đoković i Goran Ivanišević Guliver
Novak Đoković i Goran Ivanišević

Odluka da najbolji teniser sveta Novak Đoković i dugogodišnji trener Goran Ivanišević prekinu saradnju iznenadila je još jednog bivšeg Noletovog trenera, Marjana Vajdu.

Slovački stručnjak kaže da nema informaciej zašto je došlo do razlaska, ali ne odbacuej mogućnost da je došlo do zasićenja nakon toliko godina zajendičkog rada.

 

 

"Nisam očekivao da će se razići, iskreno, saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija“, rekao je nekadašnji trener Novaka Đokovića Marjan Vajda o raskidu saradnje srpskog tenisera sa Goranom Ivaniševićem.

Vajda je naglasio da su Đokopvi i Ivanišević imali dobru saradnju, ali je rekao da čak postoji mogućnost da je hrvatski stručnjak bio taj koji je inicirao razlaz.

"Iznenadio sam se jer je Novak poslednjih godina bio sa njim jako dobar. Pričao sam i ranije da treneri takođe osećaju strašan pritisak i moguće je da se Ivanišević od toga umorio. Recimo, u fudbalu niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogrešno pripremio meč. Dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera“, istakao je Vajda u podkast lu "Ubitenis" sa čuvenim italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom.