Novak Djoković

Đoković na terenu Vimbldona posle 17.30, Međedović, Đere i Natalija Stevanović igraju odložene mečeve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 08:02
Đoković na terenu Vimbldona posle 17.30, Međedović, Đere i Natalija Stevanović igraju odložene mečeve Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Kiša za sada stvara mnogo problema organizatorima Vimbldona, pa će tako danas biti odigrani odloženi mečevi prvog kola od juče, kao i neki susreti drugog kola. Četvoro srpskih tenisera danas će na teren, ako uslovi to budu dozvolili.

Novak Đoković bi trebalo meč drugog kola protiv Australijanca Džordana Tompsona da igra posle 17.30 časova. Novak je favorit, ali Tompson je pokazao uspon forme, posebno na travi jer je u Holandiji na ATP turniru u Hertongenbošu stigao do finala u kome je poražen od Holanđanina Grikspora, a eliminisao je Raonića i Manarina.

hamad Međedović je juče započeo meč protiv Kristofera O' Konelija. Izgubio je prvi set 7:5, u drugom Australijanac je poveo 1:0 a zatim je meč bio prekinut zbog kiše.

Đerea očekuje okršaj sa Maksimom Kresijem i to prema programu posle 17.00 časova. Američki dvometraš i Đere su se dva puta sastajali u poslednje tri godine. Na Mastersu u Indijan Velsu 2021. godine pobedio je Kresi 2:1 (6:7, 6:1, 7:5), a naredne godine na Mastersu u Monte Karlu u drugoj rundi bio je bolji Đere 2:1 (6:4, 6:7, 6:2). 

I jedina srpska predstavnica na Vimbldonu čeka svoju šansu. Natalija Stevanović startuje na Vimbldonu protiv Čehinje Karoline Pliškove posle 15.00 časova i autsajder je u tom susretu. Čehinja je 19. na WTA listi, nekad je bila i najbolja na svetu, ali ove sezone joj je najbolji rezultat četvrtfinale na Australijan openu. U Parizu je ispala u prvom kolu od Stivensove. Natalija je 225. na WTA listi, za nju je plasman na glavni turnir Vimbldona najveće ostvarenje i sigurno će dati sve od sebe da se što bolje suprotstavi Čehinji.