ATP

Međedović u podne napada O' Konela, Đere igra protiv Kresija, a Nevenu čeka Pliškova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 09:33
Međedović u podne napada O' Konela, Đere igra protiv Kresija, a Nevenu čeka Pliškova MN Press

Novak Đoković je krenuo sigurno u odbranu titule na Vimbldonu, Argentinac Kaćin nije mogao da mu nanese ozbiljnije probleme, ali su na startu ispali Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Drugog dana trećeg Grend slema u sezoni, na travu Vimbldona izlaze troje takmičara iz Srbije. Prvi će na teren od 12 časova najmlađi - Hamad Međedović. Uspeo je 19-godišnji teniser da prođe kvalifikacije i nije bez šansi protiv Kristoferea O' Konela, 29-godišnjeg Australijanca. Do sada se nisu sastajali, ali O' Konel ne pravi rezultate ove sezone. Nedavno je u Madridu pobedio Filipa Krajinovića (2:1), kao i Italijana Sonega u Štutgartu. Na Australijan openu i Rolan Garosu, 73. igrač na ATP listi ispadao je u prvom kolu.

Laslo Đere za rivala u prvom kolu, danas posle 15.00 časova ima Maksima Kresija. Američki dvometraš i Đere su se dva puta sastajali u poslednje tri godine. Na Mastersu u Indijan Velsu 2021. godine pobedio je Kresi 2:1 (6:7, 6:1, 7:5), a naredne godine na Mastersu u Monte Karlu u drugoj rundi bio je bolji Đere 2:1 (6:4, 6:7, 6:2). Prvi put se sastaju u meču koji se igra do tri osvojena seta, šanse su baš 50/50. Kresi je ove godine izgubio od Dušana Lajovića u Majamiju.

 

 

Natalija Stevanović startuje na Vimbldonu protiv Čehinje Karoline Pliškove (posle 16.00) i autsajder je u tom susretu. Čehinja je 19. na WTA listi, nekad je bila i najbolja na svetu, ali ove sezone joj je najbolji rezultat četvrtfinale na Australijan openu. U Parizu je ispala u prvom kolu od Stivensove. Natalija je 225. na WTA listi, za nju je plasman na glavni turnir Vimbldona najveće ostvarenje i sigurno će dati sve od sebe da se što bolje suprotstavi Čehinji.