ATP

Odloženi mečevi srpskih tenisera na Vimbldonu: Hamad, Natalija i Laslo sutra traže svoju šansu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 19:23
Odloženi mečevi srpskih tenisera na Vimbldonu: Hamad, Natalija i Laslo sutra traže svoju šansu AP Photo/Alastair Grant

Loši vremenski uslovi u Londonu prave velike probleme organizatorima Vimbldona. Kiša ne prestaje da pada čitavog popodneva. Na desetine mečeva planiranih za utorak odloženo je zbog nevremena, a među njima su i mečevi srpskih tenisera Hamada Međedovića, Natalije Stevanović i Lasla Đerea.

Od srpskih tenisera, jedino je Međedović izašao na teren danas. Nakon što je obezbedio plasman u glavni žreb, snage je u prvom kolu odmerio sa duplo bolje rangiranim Kristoferom O`Konelijem, a trenutni rezultat je 1:0 u setovima za Austrlijanca.

 

 

Đerea tek očekuje okršaj sa Maksimom Kresijem. Američki dvometraš i Đere su se dva puta sastajali u poslednje tri godine. Na Mastersu u Indijan Velsu 2021. godine pobedio je Kresi 2:1 (6:7, 6:1, 7:5), a naredne godine na Mastersu u Monte Karlu u drugoj rundi bio je bolji Đere 2:1 (6:4, 6:7, 6:2). Prvi put se sastaju u meču koji se igra do tri osvojena seta, šanse su baš 50/50. Kresi je ove godine izgubio od Dušana Lajovića u Majamiju.

I jedina srpska predstavnica na Vimbldonu čeka svoju šansu. Natalija Stevanović startuje na Vimbldonu protiv Čehinje Karoline Pliškove i autsajder je u tom susretu. Čehinja je 19. na WTA listi, nekad je bila i najbolja na svetu, ali ove sezone joj je najbolji rezultat četvrtfinale na Australijan openu. U Parizu je ispala u prvom kolu od Stivensove. Natalija je 225. na WTA listi, za nju je plasman na glavni turnir Vimbldona najveće ostvarenje i sigurno će dati sve od sebe da se što bolje suprotstavi Čehinji.