Novak Djoković

Sve je isto kao i pre sedam dana: Nova ATP lista nije donela ništa novo, Đoković je i dalje najbolji teniser sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 08:03
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković i ove nedelje prvoplasirani je na ATP listi, što je njegov 403. ponedeljak koji dočekuje kao lider svetskog tenisa čime nastavlja da pomera granic eu ovoj statističkoj kategoriji i, kako sada stvari stoje, teško da će ga iko stići po tom parametru.

Nole, kao i pre sedam dana, čelnu poziciju u poretku najboljih na svetu zauzima sa 11.245 osvojenih bodova, iza njega je 16 godina mlađi Španac Karlos Alkaraz (20) koji ima 8.855 bodova, a obojica su u 2023. godini odigrala po 18 turnira, što je najmanje od svih igrača iz Top 10.

Odnosno, među prvih 100 igrača sveta još je samo francuski teniser, Gael Momfils na 74. poziciji odigrao tako mali broj turnira, a Mateo Beretini iz Italije, kao 92 igrač sveta je igrao na jendom manje, dok su svi ostali imali više učešća nego dvojac najboljih na svetu.

Treće mesto pripada ruskom teniseru, Danilu Medvedevu, četvrti je Janik Siner iz Italije, dok se na petom mestu nalazi još jedan Rus - Andrej Rubljov.

Grčki teniser, Stefanos Cicipas je peti igrač sveta, a za njim slede Nemac, Aleksander Zverev, Danac, Holger Rune, Poljak, Hubert Hurkač i Tejlor Fric iz Sjedinjenih Američkih Država.

I ostali srpski teniseri zauzimaju identične pozicije kao i pre sedam dana, pa je tako Laslo Đere na 33 poziciji, Dušan Lajović je na 52. mestu, Miomir Kecmanović je dve pozicije slabije rangiran, dok je Hamad Međedović na 113 poziciji liste najboljih tenisera današnjice.