Novak Djoković

Đoković započeo 402. nedelju na čelu ATP liste: Međedović osvojio Džedu i pao za tri mesta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 08:06
Novak Đoković i Hamad Međedović Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez/MN Press
Novak Đoković i Hamad Međedović

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković blistavim partijama u finišu sezone obezbedio je prvu poziciju na ATP listi do kraja 2023. godine i sada svakog ponedeljka na svoj konto dodaje po jednu nedelju koju počinje kao lider.

Ovaj put najtrofejniji igrač sveta se 402. put budi kao vladar svetskog tenisa.

Imajući u vidu da je sezona završena poredak među 10 najboljiih na svetu identičan je kao i prošle nedelje, a to znači da je odmah iza Noleta španski teniser, Karlos Alkrazar, treći je Danil Medvedev, četvrti Janik Siner, dok je na petoj poziciji Andrej Rubljov.

 

 

Grčki teniser, Stefanos Cicipas zauzima šesto mesto liste najboljih svetskih igrača, a posle njega slede Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

Od ostalih srpskih tenisera Laslo Đere je na 33. poziciji, gde je bio i prošle nedelje, Dušan Lajović je pao za šest mesta i trenutno je 52. na svetu, a Miomir Kecmanović je zadržao zvanje 54. igrača na ATP listi.

Zvanično najbolji mladi teiser sveta, Hamad Međedović koji je tu titulu stekao trijumfom na turniru "Next generation" u Džedi, nazadovao je za tri mesta i trenutno je 113. igrač na planeti.