Novak Djoković

Đoković posle pobede: Hvala mu što je dekicu poput mene pustio da pobedi

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

19.04.2023 18:48
Đoković posle pobede: Hvala mu što je dekicu poput mene pustio da pobedi MN Press

Srpski teniser, Novak Đoković, pobedom nad Lukom Van Ašom započeo je Srpska open, a posle meča imao je samo reči hvale i za publiku, ali i za protivnika.

Mučio se srpski as na startu duela, ali kada je pronašao svoj ritam uspeo je da savlada talentovanog Francuza i obraduje publiku u Banja Luci.

Sada ga u četvrtfinalu očekuje susret sa boljim iz duela Lajović - Barer, a posle pobede, Novak je istakao sledeće:

"Nije bilo lako, ovo je najsporiji teren na kom sam ikad igrao, nisam to očekivao, nisam mogao udarcima da prodirem kroz teren i pravim razliku. Malo sam uhvatio ritam u drugom i trećem setu, srećan sam zbog pobede".

Kratko je prokomentarisao atmosferu:

"Atmosfera je najbolja moguća, publika me je pogurala ka pobedi", rekao je Đoković, a onda se publici obratio na srpskom jeziku.

"Hvala što ste došli, hvala svima iz Banja Luke koji su došli da podrže ovaj dograđaj. Jedna od najboljih atmosfera, igram tenis 20 godina i ovo se ne viđa svugde", istakao je prvi teniser planete.

Potom je govorio i o samom meču, u kojem je bilo problema, a osvrnuo se i na to koliko bi još voleo da se bavi tenisu.

"Nisam poznavao današnjeg protivnika, on je mlad i perspektivan teniser. Savladao je Vavrinku u prošlom kolu u teškom meču. Teški su i uslovi ovde, teške lopte i to utiče naravno na igru. Jedno je trening, a jedno meč, bilo je treme i nervoze, nisam bio na svom nivou. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere i hvala mu što je dekicu poput mene pustio da pobedi. Dekica u sportskom smislu naravno, sebi sam zadao da igram još dosta godina, imam ja još vremena", rekao je Novak kroz smeh, a onda još jednom pohvalio navijače.

"Igram ovde po prvi put, jedinstveno je. To je izazvalo puno emocija u meni i drago mi je što ću opet igrati ovde", podvukao je Đoković.