Novak Djoković

Đoković uživa u Banjaluci, ali ga i dalje muči lakat: Povreda, ipak, postoji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2023 16:48
Đoković uživa u Banjaluci, ali ga i dalje muči lakat: Povreda, ipak, postoji Guliver/Chryslene Caillaud Panoramic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas u Banjaluci da se nada da će biti spreman za prvi meč na Srpska openu, pošto je priznao da mu lakat nije u idealnom stanju. Đoković je sinoć doputovao u Banjaluku, a danas je odradio prvi trening. 

"Sjajno je što sam u Banjaluci. Bio sam ovde već nekoliko puta, igrao sam sa Viktorom Troickim egzibicioni meč. Pamtim koliko su mi ljubavi i podrške dali tada ljudi. Hvala svima, uzbuđen sam što sam ponovo ovde", izjavio je Đoković na konferenciji za medije.

Đoković je prošle nedelje igrao na mastersu u Monte Karlu, ali je u osmini finala poražen od Italijana Lorenca Muzetija.

"Svake nedelje imate priliku za dokazivanje u tenisu. U tom kontekstu okrenuo sam novi list. Nisam bio zadovoljan u Monte Karlu, na to sam zaboravio. Drago mi je što sam doživeo da igram u Banjaluci. Ukazala se prilika da igram ovde u poslednjoj fazi moje karijere, uživaću što više mogu. Ova nedelja je posebna i moj pristup će biti drugačiji. Naravno, želim da pobeđujem, ali želim da uživam i van terena", dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u osmini finala u sredu će igrati protiv Francuza Luka van Eša, koji je na startu takmičenja savladao Stana Vavrinku 1:6, 7:6 (7:4), 6:4.

"Punih 20 godina se bavim profesionalnim tenisom, umorio sam se od plana, šta je sledeće. Kako čovek stari, više ceni da bude prisutan u sadašnjem trenutku, niko ne želi da govori šta će biti sledeće nedelje. Znate koji su mi ciljevi. Lakat nije u idealnom stanju, ali se nadam da ću u potpunosti biti spreman za prvi meč", istakao je Đoković.

On je potom odgovorio i ko mu je najveći rival na turniru u Banjaluci.

"Ima jedan srpski teniser, zove se Novak Đoković. Uvek je tako. Ljudi su sami sebi najveći rivali. Kako preneti igru i opuštenost sa treninga na zvaničan meč. Postoji razlog zašto ne uspeva toliko igrača to, a ja sam imao privilegiju da beležim izvanredne rezultate jer sam poštovao rutinu", naveo je Đoković.