Novak Djoković

Ne brine me kuk, već sve ostalo: Mala očekivanja Nadala posle velike pauze

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.12.2023 20:51
Španski teniser Rafael Nadal Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File
Španski teniser Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da se nada da će imati priliku da ponovo uživa na terenu i dodao da ima manja očekivanja uoči povratka takmičenjima posle skoro godinu dana pauze zbog povrede.

Nadal je pre nekoliko dana objavio da će početkom naredne godine igrati na turniru u Brizbejnu. Španski teniser je poslednji put igrao u januaru ove godine na Australijan openu, pošto se povredio tokom meča drugog kola prvog grend slem turnira sezone protiv Mekenzija Mekdonalda.

Nadal je u junu podvrgnut operaciji mišića kuka. On se danas obratio na društvenim mrežama, a u video snimku je objavio da se nada da će opet na terenu "osetiti te živce".

"Plašio sam se da saopštavam stvari, jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije kuka ono što me najviše brine nije kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu", izjavio je Nadal.

On je istakao da se nada da će ponovo osetiti sve te emocije, koje tenis donosi. "Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Verujem da sam u drugačijem trenutku, u drugačijoj situaciji i na neistraženom terenu. Trenutno se nadam da ću moći da ne tražim maksimum, da prihvatim da će stvari biti vrlo teške na početku i da sebi dam potrebno vreme i oprostim sebi ako stvari krenu naopako na početku, što je vrlo velika mogućnost", dodao je Nadal.

Turnir u Brizbejnu biće odigran od 31. decembra ove do sedmog januara naredne godine.

"Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima", zaključio je Nadal.