Novak Djoković

Novak Đoković započeo 401. nedelju na čelu ATP liste: Kecmanović napredovao za jednu poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 08:31
Novak Đoković započeo 401. nedelju na čelu ATP liste: Kecmanović napredovao za jednu poziciju Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nije Novak Đoković onako kako je želeo završio takmičarsku 2023. godinu, budući da je porazom od Janika Sinera, a zatim i u dubl konkurenciji meča protiv Italije propustio proiiku da se sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije plasira u finale ovog takmičenja, a kasnije ga i osvoji, što je bio njegov osnovni cilj.

Želeo je najbolji teniser na svetu da na taj način zaokruži jednu od najuspešnijih godina u profesionalnoj karijeri, ali propustio je tri meč lopte i ostao bez trofeja.

Ipak, ovog ponedeljka i dalje je lider na ATP listi najboljih svetskih igrača, što je 401. put u karijeri da se tu nalazi i tu će sigurno ostati do kraja kalendraske godine.

Imajući u vidu da je sezona završena i da tokom proteklih sedam dana nije bilo turnira, poredak na listi najkvalitetnijih igrača sveta identičan je kao protekle nedelje.

Iza Đokovića se nalazi Karlos Alkaraz, treći je Danil Medvedev, četvrti Janik Siner, a peti Andrej Rubljov, posle kojeg slede Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

Od ostalih srpskih tenisera u 100 najboljih na svetu još se nalaze Laslo Đere na 33. poziciji, Dušan Lajović je 46. na svetu, a Miomir Kecmanović zauzima 54. mesto na ATP listi, što je za jednu poziciju bolje nego protekle nedelje.