Novak Djoković

Srpska antidoping agencija traži objašnjenje, selektor i Teniski savez Velike Britanije brane njene navijače: Eho četvrtfinala Dejvis kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 19:16
Novak Đoković ljutito gleda ka tribinama Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)
Novak Đoković ljutito gleda ka tribinama

Najbolji teniseri Srbije prošli su Veliku Britaniju na Finalnom turniru u Malagi i uveliko se spremaju za sutrašnje polufinale Dejvis kupa sa Italijom (od 12 časova), ali i dan posle pomenutog meča još se priča o onome što se dešavalo pre, za vreme i posle tih duela reketima.

Nama u Srbiji najzanimljivija ja doping kontrola u osetljivom i pogrešnom trenutku, jer je naš glavni adut i najbolji teniser sveta svih vremema, Novak Đoković, morao da daje krv i urin dok se fizički i mentalno pripremao za svoj duel singla.

Tako se direktorka Antidoping agencije Srbije, Milica Vukašinović Vesić, obratila Svetskoj antidoping agenciji tražeći objašnjenje za napravljeni presedan. Zbog kog je burno reagovao i prvi reket sveta, na konferenciji za medije posle pobede nad Kameronom Norijem, ne zbog kontrole kao takve jer one idu u rok službe, već zbog njenog remetilačkog faktora. 

 

 

Na drugoj strani, Britanci su se fokusirali ne verbalnu repliku osvajača rekordna 24 Grend slema navijačima rivalskog tima, jer su sve vreme preterivali u podršci izabranicima Leona Smita, a posebno posle Novakove pobede. 

"Ne bih voleo da vidim kako se stišava, jer ima dovoljno 'mirnog' tenisa kakav jeste", rekao je britanski selektor povodom Đokovićevog poručivanja gledaocima da ćute. 

Oglasio se i Teniski savez Velike Britanije, podsećajući između ostalog i da ITF, koji rukovodi Dejvis kupom, podstiče vatrenu atmosferu i nema nameru, recimo, da zabranjuje upotrebu bubnjeva.

 

 

"Strast je jedinstvena komponenta Dejvis kupa i takmičenje u kojem emocije preplavljuju, srećni smo što imamo snažnu podršku na gostujućem terenu i uvek bismo podsticali navijače Velike Britanije da se ponašaju s poštovanjem prema protivniku", saopštio je britanski Savez (LTA).