Superliga Srbije

Marko Marin osvajao titule sa Zvezdom kao igrač i kao direktor: "Večiti derbiji" otklonili dilemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 08:40
Marko Marin, tehnilki direktor FK Crvena zvezda, kaže da je Zvezda zaslužila novu titulu šampiona MN Press
Marko Marin, tehnilki direktor FK Crvena zvezda, kaže da je Zvezda zaslužila novu titulu šampiona

Nije bilo lako Crvenoj zvezdi dok je jesenas pravila greške u koracima i gledala Partizan na vrhu Mozzart Bet Superlige Srbije, ali se uzdigla, zaređala sa prolećnim pobedama i ponovo postala šampion države. Čak 35. u klupskoj istoriji i sedmi put u nizu, a njen tehnički direktor i šef skauting službe Marko Marin definitivno je odahnuo posle dobijenog meča protiv TSC-a, jer su ta tri boda i definitivno odveli crveno-bele u borbu za još jednu grupnu fazu Lige šampiona. 

Prema rečima Nemca srpskog porekla u najvišem rukovodstvu osvajača jedne evropske i svetske krune sve je vodilo ka produžetku dominacije, ali slavlja u "večitim derbijima" u drugom delu sezone su bila taj potrebni jezičak na vagi. 

"Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa. Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji", konstatovao je Marin.

Nekada je bliski saradnik sportskog direktora Mitra Mrkele i čovek od velikog povrenja generalnog direktora Zvezdana Terzića i sam osvajao trofeje sa Zvezdom, a sadašnji posao omogućio mu je istu vrstu ponosa u nešto drugačijoj verziji. 

"Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu", rekao je Marin.

Crvena zvezda ima obaveze još u četiri kola plej-ofa SLS i finalu masovnijeg takmičenja, gde je čeka duel sa Vojvodinom