Novak Djoković

Iz Torina, preko Marbelje, u Malagu: Novak Đoković uskoro sa ostatkom Dejvis kup reprezentacije Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 13:04
Novak Đoković udara tenisku lopticu Guliver/(AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković udara tenisku lopticu

Neko bi na njegovom mestu vrlo moguće otišao na godišnji odmor odmah posle osvajanja rekordne sedme titule Završnog mastersa, jer se naigrao tenisa u sezoni za koju je sam rekao da mu je jedna od najboljih u životu, ali Novak Đoković već neko vreme ističe kako mu je veoma stalo da napadne trofej Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije.

Otuda je već danas zapucao u Španiju, prvo na mini porodični brejk u društvu dece, supruge i jednog od braće, a onda u tabor "orlova", koji su danas odradili prvi trening u Malagi. Prvi reket sveta i jedini teniser sa 24 Grend slem šampionskih pehara u trofejnoj kolekciji dolazi iz Marbelje i sutra će zadužiti opremu nacionalnog tima, a onda sa ostalima učestvovati na konferenciji za medije, pomerene sa utorka na sredu. 

 

 

Finalni turnir Dejvis kupa kreće 21. novembra, a srpski teniseri igraju četvrtfinale protiv Velike Britanije (23. novembar), dok će Italija ukrstiti koplja protiv Holandije. Kanada se sastaje sa Finskom, a Češka protiv Australije traži put u Top 4. 

Osim Đokovića selektor Viktor Troicki pozvao je još Lasla Đerea (33. na ATP listi), Dušana Lajovića (46), Miomira Kecmanovića (55) i Hamada Međedovića (111). Novak i njegov sadašnji šef bili su deo tima koji je 2010. doneo Srbiji jedinu titulu prvaka sveta.