ATP

Janiku Sineru nikada dosta duela sa Novakom Đokovićem: Italijan odveo svoj tim u projektovano polufinale Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 17:04
Italijanski Siner proslavlja pobedu u Dejvis kupu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)
Italijanski Siner proslavlja pobedu u Dejvis kupu

Dejvis kup reprezentacija Italije uradila je što je bilo do nje protiv Holandije (2:1) da bi ljubitelji tenisa u jednom od polufinala Završnog turnira Dejvis kupa, u Malagi, gledali njen derbi okršaj sa Srbijom, na čijem čelu se nalazi najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković. Još "samo" da "orlovi" večeras obave svoj deo posla protiv Velike Britanije. 

Kao da je gladan odmeravanja snaga sa osvajačem rekordna 24 Grend slema i učenja od kolege kog veoma poštuje i voli, Janik Siner doneo je dva ključna boda "azurima", prvo u singlu, kojim je anulirano vođstvo "lala", a onda i u dublu, jer je vukao takođe vrlo motivisanog zemljaka Lorenca Sonega protiv kombinacije Vesli Kolhof/Talon Grikspor - 2:0 (6:3, 6:4). 

 

 

Osvajao je i Sinerov kompanjon poene, naravno, ali su enorman kvalitet i turnirsko iskustvo četvrtog reketa sveta učinili da taj dvojac a ne drugi tandem zakaže duel sa Đokovićem, Laslom Đereom, Dušanom Lajovićem, Miomirom Kecmanovićem i Hamadom Međedovićem. 

Prvi čin biti ili ne biti sudara sa Holanđanima odlučio je brejk Italijana u osmom gemu, dok se u drugom "preotimanje" gena na servis protivnika desilo u sedmom gemu meča u trajanju od 84 minuta. Taman dovoljno da bude ispunjen prvi preduslov za novi okršaj Sinera i Đokovića, samo nekoliko dana pošto je prvi savladao drugog u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, a onda mu se teniski G.O.A.T. u finalu sa kamatom revanširao.