ATP

Holandija povela, Janik Siner vratio Italiju u život: Još se čeka potencijalni rival Srbije u mogućem polufinalu Dejvis kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 15:10
Holandija povela, Janik Siner vratio Italiju u život: Još se čeka potencijalni rival Srbije u mogućem polufinalu Dejvis kupa Guliver/P Photo/Manu Fernandez

Dok ne dođe trenutak da izađu na teren i protiv Velike Britanije počnu najavljenu bitku za titulu Dejvis kupa, najbolji teniseri Srbije, odmaraju, lagano treniraju, finiširaju taktiku... i osluškuju vesti iz aktuelnog okršaja reprezentacija Italije i Holandije, jer će im pobednik biti rival u projektovanom polufinalu Finalnog turnira DK u Malagi. 

Ovaj duel odlučiće dubl kombinacije, Siner - Sonego (Italija) i Kolhof - Grikspor (Holandija), pošto su prethodni singlovi imali različite slavodobitnike. "Lale" su povele preko Vana de Zandshulpa, 51. igrač sveta koji je savladao Matea Arnaldija (44) u tri skoro trosatna seta - 6:7, 6:3, 7:6.

 

 

Italijan je imao čak tri meč lopte u taj-brejku, ali ih nije iskoristio, dok rival nije propustio da realizuje prvu takvu šansu, pa je sav teren povratka "azura" u život spao na njihov vodeći reket, Janika Sinera.

Finalista nedavnog Završnog mastersa u Torinu, u kom mu se Novak Đoković revanširao za poraz u grupi, ozbiljno je shvatio svoj zadatak i vrhunski ga obavio. Četvrti reket seta u dva čina je "prešao" preko Talona Grikspora - 7:6, 6:1, jer 23. u svetskom singl poretku tenisera nije smislio način da ga zaustavi i spreči timsko izjednačenje. 

Zbog toga što se odužila bitka Italijana i Holanđana, meč Srbije i Velike Britanije pomeren je sa 16 na 17 časova. ako i tada počne.