Vesti iz ostalih sportova

Milica Mandić i TV Arena sport na proslavi 94. rođendana JKP "Zelenilo Beograd"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2023 17:23
Milica Mandić i TV Arena sport na proslavi 94. rođendana JKP "Zelenilo Beograd" TV Arena sport/ Screenshot

TV Arena sport je zajedno sa Javnim komunalinim preduzećem "Zelenilo Beograd" proslavila 94. rođendan od njihovog osnivanja.

Tim povodom, tradicionalno su se posadila stabla jer "Zelenilo Beograd" svojim sugrađanima za svoj rođendan uvek daruje neku vrstu sadnice.

To zadovoljstvo danas je pripalo predsednici Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije i našoj zlatnoj tekvondistkinji, Milici Mandić.

"Ovo nije prvi put da učestvujem u ovakvoj akciji. Uvek se odazovem ovim divnim ljudima koji uzelenjavaju naš grad iz godine u godinu. Ni sami nismo svesni koliko oni rade, danas sam dobila informaciju da 10.000 stabala godišnje posade što je fenomenalno. Trudimo se da čuvamo naš Beograd i našu okolinu", rekla je Mandić.

Itekako znači što Beograd ima toliko uređenih zelenih površina koje ljude svakodnevno mogu da koriste za rekreaciju i bavljenje sportom.

"Mislim da je to najbitnije. Ovo je fenomenalno za trčanje, vožnju biciklom, za porodicu. Ljudi stvarno mogu da uživaju i da se posvete sebi. Ovo je i neka vrsta edukacije našem narodu da se posvete sebi i da se bave fizičkim aktivnostima i tako ostanu zdravi", dodala je Mandić.

Milica Mandić posadila je drvo u društvu direktora Javnog komunalinog preduzeća, Dušana Tojedića, a PR "Zelenila Beograd", Mirjana Obućinski, istakla je sledeće:

"'Zelenilo Beograd' slavi 94. rođendan, mi se bavimo održavanjem tri i po hiljade hektara zelenih površina i naše kolege su na terenu 365 dana u godini. Čuli ste od Milice, 10.000 stabala je posađeno, renovirana su igrališta i sportkski tereni. Činimo sve i radimo jedan od najlepših poslova u gradu, a to je da nam grad bude zeleniji i lepši".

Pored toga što se radi na očuvanju životne sredine, raduje i činjenica da je naš Beograd sve lepši i zdraviji i za svakog postoji kutak, kako za odmor, igru i rekreaciju, ali i sport.