Vesti iz odbojke

Marko Podraščanin najbolji odbojkaš u 2023. godini, a Jovana Stevanović odbojkašica: Odbojkaški savez Srbije dodelio zahvalnicu i TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 15:13
Žula Mešter MN Press
Žula Mešter

Odbojkaški savez Srbije organizovao je u hotelu "Kraun plaza" tradicionalni novogodišnji koktel na kojem je podelio nagrade najboljim pojedincima i kolektivima, kao i plakete zahvalnosti sponzorima i saradnicima, među kojima je i TV Arena sport.

Ovo veliko i značajno priznanje došlo je kao plod uspešne saradnje, a ispred najveće i najgledanije srpske televizije u ovom delu Evrope, naslovljeno je na direktora kompanije Arena Channels Group, Nebojšu Žugića.

Uvodnu reč imao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Đula Mešter, koji je najavio da će u narednom periodu biti još mnogo uspeha srpskih odbojkaša i odbojkašica.

"Veliko mi je zadovljstvo što smo se okupili ovde da obeležimo kraj uspešne godine u kojoj su odbjokašice osvojile vicešampionsku titulu i obezbedile plasman na Olimpijske igre, a nadam se i da će se tamo naći i odbojkaši. Postavili smo i kamen temeljac trenažnog centra i želeo bih da se zahvalim predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije na dugogodišnjoj pomoći, ministru sporta Zoranu Gajiću, kao i Olimpijskom komitetu Srbije", rekao je Mešter uz najlepše želje svima okupljenima u 2024. godini. 

 

Nagradu za najperspektivniju odbojakšicu Srbije primila je Milica Vidačić iz obrenovačkog TENT-a, a za odbojkaša Matija Milanović iz Vojvodine, dok je najbolji trener u muškoj konkurenciji Bojan Janić iz Partizana, a u ženskoj Jovo Caković iz Jedinstva iz Stare Pazove.

Priznanje za najboljeg odbojkaša u 2023. godini primio je reprezentativac Srbije Marko Podraščanin, a među odbojkašicima koje su evropske vicešampionke, lauerat je Jovana Stevanović.

Među okupljenima bio je i nekadašnji selektor, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, koji je pohvalio dugogodišnji predan rad svih u Savezu.

"Ovo je 28 godina u kontinuitetu da Odbojkaški savez Srbije ima medalju sa nekog velikog tamičenja i to je veoma važno napomenuti. Republka Srbije je prepoznala potrebe strukovnih saveza i pruža im sve bolje uslove nego pre 20 i više godina. Mislim da je zadatak svih loptaških sportova da vode računa o klubovima i domaćoj ligi, jer klub je u suštini osnovna ćelija formiranja šampiona. Da probamo da se svi zajedno borimo na nivou lokalne samouprave da ispoštujemo te klubove da bismo mogli da se radujemo novim rezultatima u budućnosti", rekao je Gajić.