Najave i događaji

Završena Arena sport Šahovska liga: Direktor "ACG" Nebojša Žugić delio nagrade najboljima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 11:15
Završena Arena sport Šahovska liga: Direktor "ACG" Nebojša Žugić delio nagrade najboljima TV Arena sport

Kraj 2023. godine doneo nam je i završetak prve, Arena sport Šahovske lige osnovnih škola Novog Beograda. Kada govorimo o poslednja tri kola, ona su organizovana u OŠ "Mladost", koja je okupila učenike iz 16 novobeogradskih osnovnih škola, a kao najbolji, istakli su se učenici OŠ "Nadežda Petrović."

Drugoplasirani su bili đaci iz OŠ "Duško Radović", a trećeplasirani iz OŠ "Đuro Strugar". TV Arena sport prisustvovala je finalu šahovskog turnira, gde je direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić, uručio pehare i diplome najboljima, uz plaćeno putovanje na Palić za 10 prvoplasiranih takmičara u ukupnom plasmanu. 

"Drago mi je da smo uspeli da motivišemo omladinu da se bave šahom. Izlišno je govoriti koliko je ovaj sport koristan. Nećemo se, naravno, zaustaviti samo na promociji šaha, već ćemo se truditi da promovišemo i ostale sportove poput atletike. Što i činimo, a tokom sledeće godine se nadamo da ćemo organizovati i brojne sportske turnire, uz obezbeđene nagrade kao podstrek, kako bi se omladina što više družila u pravom okruženju. Svi znamo koliko je bavljenje sportom važna stvar u razvoju čoveka i karaktera. Deca su budućnost naše države i toplo im preporučujem da nastave da se bave sportom i da hrabro koračaju kroz život", rekao je Nebojša Žugić.

A, zatim je podsetio decu na nešto veoma važno:

"Ovo pominjem stalno i uvek ću ponavljati. Učite istoriju, volite svoj narod. Imate šta da naučite i nemojte nikada da zaboravite šta su naši preci uradili i šta su nama ostavili. Čuvajte svoju zemlju, to je jedina zemlja koju imamo. I volite mnogo našu Srbiju".

Pored direktora "ACG" kompanije, događaju su prisustovali i predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, sekretar Šahovskog saveza Srbije Nebojša Baralić, kao i većnik opštine Novi Beograd Vladimir Obradović, koji su takođe delili nagrade i medalje.

Arena sport liga osnovnih škola Novog Beograda trajala je od 29. oktobra do 24. decembra.

"Sjajno je što je Arena sport organizovala ovu Ligu. Novi Beograd postaje lokomotiva beogradskog šaha. Takmičenje je trajalo nekoliko meseci, a danas smo dobili pobednike i mnogo mi je drago kada vidim da se ovoliko dece odazvalo ovoj manifestaciji", rekao je Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda.

TV Arena sport je tako nastavila trend promocije sporta među decom i omladinom, što će činiti i naredne godine, pogotovu kada je reč o školskom sportu.