Vesti iz košarke

Nismo bili dovoljno pametni da zadržimo razliku, očigledno umeju sa nama: Ognjen Dobrić realan posle poraza od Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 14:04
Nismo bili dovoljno pametni da zadržimo razliku, očigledno umeju sa nama: Ognjen Dobrić realan posle poraza od Italije MN Press

Košarkaši Srbije ni četvrti put zaredom nisu uspeli da pobede Italijane u poslednjih nekoliko godina, a jedan od najjačih utisaka iz današnjeg poraza, u prvom od dva kola I grupe druge faze Svetskog prvenstva, jeste činjenica da su "orlovi" ispustili prednost od 16 poena iz treće četvrtine

Ognjen Dobrić ne poriče da su "orlovi" sami kumovali svom ogromnom padu posle jednog sjajnog perioda, kada se činilo da će se "azurima" revanširati za izgubljene duele u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, osmini finala poslednjeg Evropskog prvenstva i na "Akropolis kupu". 

"Imali smo veliku prednost, ali smo je brzo izgubili greškama u odbrani i napadu. Italijani su to iskoristili. Nismo bili dovoljno pametni da zadržimo tu razliku. Šta je – tu je. Za dva dana je utakmica protiv Dominikanske Republike, najbitnija u ovom delu turnira. Sa tom pobedom možemo do prvog mesta u grupi, što je trenutno najbitnije. Moramo ovo što pre da zaboravimo", rekao je košarkaš Virtusa iz bolonje. 

Uprkos svim slabostima, "orlovi" su imali poslednji napad za slavlje uz zvuk sirene, ali nisu ga iskoristili. 

"U tom trenutku smo imali momentum. Iskoristili smo ga, ali počele su greške u napadu i odbrani. Znaju sa nama, očigledno. Brzo istope razliku i odvedu utakmicu na njihovu stranu", rekao je Dobrić.

Srbija u nedelju od 14.00 igra protiv Dominikanske Republike i od te utakmice će umnogome zavisiti sa koje će pozicije Srbija u četvrtfinale i da li će uopšte Srbija obezbediti plasman među najboljih osam timova turnira.