Vesti iz košarke

Očekujem totalno drugačiju utakmicu: Ognjen Dobrić zna da će Portoriko u Manili biti drugačiji nego u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 18:22
Očekujem totalno drugačiju utakmicu: Ognjen Dobrić zna da će Portoriko u Manili biti drugačiji nego u Beogradu MN Press

Najbolji košarkaši Srbije sutra (14.00) igraju sa Portorikom meč drugog kola Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a rival im je poznat iz nedavnog prijateljskog meča u Beogradu.

Tada su "orlovi" briljirali u "Štark areni", a sada su svesni da će meč u Manili biti verovatno potpuno različit. I da moraju da zapnu kao protiv Kine, da bi još jednom pobedom obezbedili mesto u sledećoj rundi Mundobasketa. 

"Iskreno, očekujem totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Razlika nije bila realna, Portoriko je daleko kvalitetnija ekipa od toga, pritom ne umanjujem našu igru i kvalitet", smatra Ognjen Dobrić.

Portorikanci su dobili svoj duel sa Južnim Sudanom, ali nisu uopšte blistali protiv debitanta na takmičenju. Baš suprotno. 

"Mislim da oni mogu dosta bolje i da će na prvenstvu pokazati da nisu slučajno tu. Znamo šta nas čeka, i da su utakmice na dva dana, spremni smo za to i psihički i fizički. Razmišljamo samo o Portoriku, jedva čekamo da dođe ta utakmica, da odradimo kako treba". 

Ono što se vidi sa strane jeste dobra atmosfera u ekipi, još ako furma bude rasla kako bude odmicao turnir... 

"Hemija je od prvog dana izuzetno dobra, na tome nismo morali ni mnogo da radimo, sve je kliknulo kako treba. Što se tiče košarkaških stvari, normalno je da izgledamo bolje iz meča u meč i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo biti još bolji!

Protiv Kine su izabranici Svetislava Pešića bili odlični u dobrani, ali ima još stvari na kojima se može i mora raditi. 

"Ima dosta sitnica košarkaških... Možemo da naučimo svakako dosta iz te utakmice. Moramo da uđemo u duel sa Portorikom 100 odsto fokusirani, nezgodan su rival, imaju svoje kvalitete. Nadam se da ćemo odigrati još bolje nego protiv Kine da dođemo do pobede, pa ćemo dalje lakše", kaže Dobrić.