Nikola Jokić

Jokić nije najbolji Evropljanin svih vremena: O`Nil "pecnuo" srpskog asa - Fasuljas je moj izbor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2023 09:19
Jokić nije najbolji Evropljanin svih vremena: O`Nil "pecnuo" srpskog asa - Fasuljas je moj izbor Guliver

Slavni Šakil O`Nil trenutno boravi u Dubrovniku, gde tokom leta uglavnom nastupa kao di-džej, pa je u razgovoru za tamošnje medije, govorio o svojoj karijeri posle košarke, ljubavi prema toj zemlji, ali i o tituli najboljeg evropskog igrača svih vremena.

Bivši NBA košarkaš i živa legenda LA Lejkersa i Orlando Madžika, nastupa u Hrvatskoj pod imenom "didžej dizel". Na prošlogodišnjoj turneji imao je za goste Gorana Dragića i Luku Dončića, pa je medije u Hrvatskoj zanimalo da li će možda kojim slučajem ove godine dovesti Nikolu Jokića, koji se nalazi u "komšiluku".

"Zaista? Nisam znao da je blizu", počeo je Šek.

Kao jedan od najdominatnijih centara u svetu košarke, iskoristio je priliku da pohvali srpskog asa za sve što je učio protekle sezone u Denveru, ali smatra da još uvek nije zreo za epitet najboljeg evropskog igrača svih vremena.

"Nikola Jokić je ubedljivo najbolji centar u ligi. Ne bih išao tako daleko i nazvao ga najboljim evropskim igračem svih vremena, to je objektivno. Neki stariji ljubitelji košarke će reći Arvidas Sabonis, a za mene je grčki košarkaš, Panajotis Fasuljas. Međutim, Jokić će ući u istoriju jer igra na pravi način i ja to poštujem", rekao je O`Nil.

Govorio je potom o ljubavi koju poseduje prema Hrvatskoj, kao i o svom popularnom nadimku "Onilović".

"Onilović voli Hrvatsku i to je sve što treba da znate. Goran Dragić mi je dao to ime kada sam pogodio svih 12 slobodnih bacanja na treningu. Svi koji se prezivaju na - ić su odlični šuteri, a upoznao sam ih mnogo. Ukoliko neki igrač ima prezime na - ić, želite ga u svojoj ekipi", podsetio je Šek.

Četvorostruki šampion NBA lige priznao je da nije fan fudbala, jer mu je dosadan, pošto je navikao na brže sportove, ali zna ko je Luka Modrić.

"Video sam Luku Modrića kako igra, znam ko je. Voleo bih da mogu da gledam fudbal, ali previše mi je dosadno. Košarka, američki fudbal i bejzbol su zanimljivi, a fudbal mi je previše spor. Poštujem fudbalere, ali fudbal nije za mene", zaključio je O`Nil.