La Liga

Luka Modrić produžio ugovor sa Realom: Fantastični vezista ima 37 godina i još treba "kraljevićima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 12:21
Luka Modrić produžio ugovor sa Realom: Fantastični vezista ima 37 godina i još treba "kraljevićima" Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Luka Modrić imao je priliku da ovog leta ode u Saudijsku Arabiju i poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, N'Golo Kantea... finansijski obezbedi svoje čukununuke, ali je fenomenalni hrvatski fudbaler izabrao da ostane u Realu i sa osvajačam rekordnih 14 Liga šampiona nastavi da juri za domaćim i evropskim trofejima.

Iako ima 37 godina i dalje igra na vrhunskom nivou i pita se za mnogo toga ne terenu kada je upitanju madridska ekipa, pa je uprava kluba odlučila da ga zadrži u svojim redovima.

"Real i Luka Modrić dogovorili su produženje ugovora do 30. juna 2024. godine", stoji u zvaničnoj objavi "kraljevića" povodom uspešno završenih pregovora sa legendarnim kapitenom reprezentacije Hrvatske. 

 

 

 

 

Osvajač po jedne srebrne i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu sa "vatrenima", kao i drugog mesta u poslednjoj Ligi nacija, u Real je stigao pre celih 11 godina. Od tada je u njegovom dresu uzeo neverovatnih 23 trofeja: pet Liga šampiona, pet Svetskih klupskih prvenstava,četiri Superkupa Evrope, tri titule prvaka Španije, dva Kupa kralja i četiri Superkupa Španije.  Dobio je i najveću individualnu nagradu, kada je pre pet godina proglašen najboljim igračem sveta. 

Pored Modrića i drugi iskusni vezista, Nemac Toni Kros, produžio je saradnju sa Realom na isti period.