Nikola Jokić

Majkl Meloun otkrio: Jokić odredio šta se igra, on je trener i ja ga slušam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 08:23
Majkl Meloun otkrio: Jokić odredio šta se igra, on je trener i ja ga slušam Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Autoritet koji Nikola Jokić ima u ekipi Denvera toliko je jak da on sam odlučuje koja će se akcija igrati na terenu, a trener Majkl Meloun mu to dopušta jer ima bezrezervno poverenje u njega.

Jedna takva situacija se dogodila i na trećem susretu finalne serije Zapadne konferencije protiv LA Lejkersa, kad je srpski reprezentativac tokom tajm-auta "nacrtao" akciju za njega i Džamala Mareja.

"Nikola je saopštio da će on i Marej odigrati akciju 'dva na dva', ja se nisam mešao i odradili su to kako treba. Trener Nikola Jokić je uradio odličan posao", rekao je posle meča Majkl Meloun.

Sam Jokić, skroman kakav uvek i jeste, nije mnogo pažnje pridavao tom detalju, već je isticao kako su svi u timu odradili vrhunski poosa i da je to razlog što Denver ima 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

"Nikad nisam sumnjao u ovaj tim i znam da imamo kapacitet da ostvarimo nešto veliko. Imali smo sjajan stav, bili koncentrisani i igrali zaista dobro. Džamal Marej je bio fantastičan, trudio sam se da mu prosledim loptu jer sam video da je u elementu, baš kao i ostatak tima. Svi zaslužuju čestitke", rekao je Jokić, a zatim odgovorio na konstataciju trenera Melouna:

"Ne, neću da budem trener. To je, bez dileme, najgori posao na svetu".