Nikola Jokić

Niko ne sme da prognozira stanje povrede Džamala Marej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 08:24
Niko ne sme da prognozira stanje povrede Džamala Marej AP Photo/Bruce Kluckhohn

Džamal Marej, as Denvera uhvatio se početkom druge četvrtine duela sa Čikagom za zadnju ložu i svi na klupi NBA šampiona su prebledeli. Koliko god je Nikola Jokić sposoban da vuče tim, a to je pokazao i protv Bulsa, zna se da mu je pomoć Marija neophodna za velike rezultate.

Trener Majkl Meloun nije se posle meča i ubedljive pobede nad Bulsima osmelio da prognozira koliko je povreda plejmejkera ozbiljna.

"Uvek brinete kada su ovakve povrede u pitanju jer one mogu da odstrane igrača iz ekipe na neko vreme", procedio je Meloun.

Marej je kraj prošle sezone dočekao sa malom povredom kolena, ali nije uspeo da je sanira tako da je morao da propusti Mundobasket sa selekcijom Kanade. Izlečio se tokom leta, ali nova nevolja sigurno će ga odvojiti od terena na neko vreme. Izvršiće se dodatne analize pa će se narednih dana znati nešto više o stanju povrede.

Zanimljivo je da je Mareja zamenio Kolin Gilespi, igrač koji je zbog povrede propustio prošlu sezonu i postigao je prve NBA poene, kao i prvu trojku. Ukupno je ubacio pet poena.

"Bilo je zabavno, odigrao sam svoje prve prave NBA minute. Ušao sam umesto Džamala i uradio sve da pomognem timu da pobedi", istakao je Gilespi.