NBA

Popovič i Meloun na sva usta hvalili Jokića: Fenomen, naučnik, kakav košarkaš...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 10:41
Nikola Jokić i Greg Popovič Guliver/Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić i Greg Popovič

U noći za nama, bez većih problema, košarkaši Denvera opravdali su ulogu favorita protiv San Antonija. Na krilima Nikole Jokića i, generalno, sjajne timske igre, franšiza iz Kolorada slavila je 117:106, a nakon susreta treneri obe ekipe na sva usta hvalili su srpskog centra, koji je utakmicu završio sa 31 poenom, uz sedam skokova i pet asistencija.

Kao po običaju, momak iz Sombora bio je glavna pokretačna snaga Nagetsa. Tokom čitavog susreta diktirao je tempo na parketu, gde je proveo svega tri četvrtine, a imao je i sjajno šutersko veče (4/4 penali, 12/16 za dva, 1/3 za tri). Zbog toga je dobio hvalospeve trenera Majka Melouna i Grega Popoviča, koji su na konferenciji za medije govorili samo u superlativu o verovatno budućem MVP-u.

Trener San Antonija nazvao je Jokića fenomenom.

"Neverujem da iko može da igra u ovoj Ligi kao Nikola. On je neverovatan košarkaš. Fantastičan je i pravi je fenomen", rekao je između ostalog Popović, koji je i u prošlosti često hvalio igru srpskog košarkaša.
 

Majk Meloun takođe je pohvalio igru svog igrača, a poseban akcenat stavio je na borbu Jokića i Viktora Vembanjame pod obručima.

"Nikola je kao naučnik", rekao je Meloun i počeo da objašnjava kako Jokić razmišlja u pojedinim situacijama pod obručem - "U redu, vidim šta si tu uradio. Kako da se pobrinem da se to ne desi ponovo? Kako da koristim telo? Ući ću u njega, poguraću ga malo sa pozicije i poentiraću", opisao je trener Nagetsa borbu Jokića i centra San Antonija.

Šef stručnog štaba Denvera imao je i reči hvale za momke sa klupe.

"Impresioniran sam našom drugom postavom. Braun, Votson i Nađi igrali su sa velikim samopouzdanjem i agresivnošču. To ima velikog udela što posle Ol-star pauze imamo skor 11-1. Postajemo konstantni i imamo stalnu proktivnost sa klupe. Dopada mi se to što vidim 15 kola pre kraja regularnog toka šampionata", dodao je trener Nagetsa.
 

Standings provided by Sofascore