Nikola Jokić

Jokić uradio šta mu je Meloun i rekao: Najlakše pogodiš kad nemaš drugu opciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 09:20
Radost Nikole Jokića i igrača Denvera Tanjug/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP
Radost Nikole Jokića i igrača Denvera

Kad imaš "dobar plan"... Nikola Jokić je trojkom sa 12 metara u poslednjoj sekundi doneo triumuf Denveru protiv Golden Stejta 130:127 u meču NBA lige. Trener Majk Meloun i srpski as su opet na svoj humorističkji način izneli svoj plan za pobedu.

"Rekao sam Nikoli da izvede dva driblinga, odnese loptu preko pola terena i šutira. On je predastavu izveo do savršpenstva. Ali, sjajni igrači prave velike predstave. Kad god Nikola uhvati loptu napravi nešto što je prosto neverovatno", objasnio je Majk Meloun.

Jokić se neizmerno radovao posle koša. Bila je to nagrada za sjajnu igru, ali pre svega za veru na 6:50 pre kraja da može da se stigne prednost domaćina od 123:105!

 

 

Uspeo je Nikola sa pet poena i asistencijom u smiraj meča da napravi mega preokret. Poslednji koš mu je najlakše pao, kaže Jokić:

"Približiš se koliko možeš i baciš loptu u koš. Ovakvi šutevi su najlakši jer nemaš drugu opciju", rekao je Jokić.

I posebno istakao nesalomiv timski duh:

"Jednostavno, nismo hteli da odustanemo. Lako bismo mogli da imamo izgovore za poraz jer 'imamo drugi meč sutra'. Međutim, momci nisu bacili šešir, bili smo veoma agresivni i uspeli".

Golden Stejtu je ovo peti poraz ove sezone na sličan način.

"Neke poraze progutaš lakše od drugih. Ovaj je defitivno mnogo težak za nas", istakao je utučeni Stef Kari koji je ubacio 30 poena, briljirao u trećoj deonici.

Trener "ratnika" Stiv Ker je samo konstatovao:

"Izgubili smo četiri ili petz mečeva koje smo morali da pobedimo. Svodili smo mečeve na "žicu" i većinu gubili".