ABA liga

Željko Obradović, trener Partizana, posle pobede protiv Budućnosti: Zadovoljan sam, osim poslednje deonice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 22:26
Željko Obradović, trener Partizana SC Derbi/Filip Filipović
Željko Obradović, trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je posle večerašnje pobede protiv Budućnosti (78:67) igračima i zahvalio navijačima koji su došli u velikom broju u danima kad se svi spremaju za produženi odmor.

"Suština da je 1:0 u seriji i da smo pobedili. Mnogo dobrih detalja, pre svega odbrana. Problem je evidentan da su dali 18 poena iz naših izgubljenih lopti i njihov ofanzivni skok. Kako god se dobije, važno je da se dobije. Igrači su igrali dobru odbranu, u tom periodu smo imali brzoplete odluke i to je razlog što se Budućnost vratila. Ali, svakako sam zadovoljan, osim poslednje deonice", rekao je Obradović.

Utakmici u Areni prisustvovalo je 10.197 navijača, a upravo se na podršku sa tribina osvrnuo i Obradović.

"Čestitke igračima na pobedi i hvala svima koji su došli da nas bodre i daju podršku timu u ovim danima kad se svi spremaju za produženi odmor. Bio je trenutak kada su prišli na četiri razlike, ali bilo je i situacija gde smo imali dobre šuteve, a lopta je izašla iz obruča. Tu se ne može zameriti igračima, ali smo se vratili na rezultat koji je na kraju realan. Oko 38 minuta smo bili u vođstvu, tako da smo prilično kontrolisali utakmicu. Naravno ovo je serija, trebalo bi što pre ovaj meč zaboraviti i pripremiti se za utakmicu u Podgorici".

Na kraju je Obradović govorio o zdravstvenom stanju u ekipi.

"Napravili smo plan koji će odgovarati igračima. U plej-ofu su kraći, ali intenzivniji treninzi. Tu je sve podređeno brzini. Balša Koprivica nije bio u timu, bio je predviđen da startuje, ali je dobio udarac na treningu i ima hematom, pa zbog toga nije bio u timu. Takve stvari se dešavaju, procenili smo uz pomoć doktora da je bolje da odmori i da ga spremimo za narednu utakmicu, a što se tiče Ognjena Jaramaza on ima povredu noge i ne trenira sa timom", zaključio je Obradović.