Nikola Jokić

Meloun zagrmeo posle poraza: Nemamo još jednog Jokića, "klupa mora da donese nešto na žurku", gubimo naš identitet!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 09:32
Trener Denvera Majk Meloun Tanuug/AP Photo/Ashley Landis
Trener Denvera Majk Meloun

Trener Denvera Majk Meloun teško je podneo novi poraz svog tima u Hjustonu. Na konferenciji za medije, može se reći da je bio i izrevoltiran pristupom i načinom igre pojedinih košarkaša sa klupe. A, naročito ga je zabrinula činjenica da Nagetsi ne pružaju ni blizu partije sa gostovanja kao u "Bol Areni".

Tim iz Kolorada je na učinku 10:6 u dosadašnjem toku sezone, a svih šest poraza doživeli su u gostima. 

"Previše igrača je imalo prazne minute. To je nedopustivo. Klupa nam nije dala odgovarajuću energiju i moraću dobro da razmislim ko će dobijati minute u budućnosti. Imamo mlade i talentovane igrače u drugoj postavi, ali moraju `nešto da ponesu na žurku`, ne mogu da dođu praznih ruku. Potrebni su mi igrači koji znaju kako da pobede u ovom trenutku", rekao je Meloun.

Eron Gordon odigrao je verovatno i najgoru utakmicu otkako je stigao u Denver, a meč je završio sa dva poena, sedam skokova i dve asistencije uz 0/12 procenat šuta iz igre.

"Gordon je imao neprepoznatljivu utakmicu. Doduše, Hjuston ima dosta visoke igrač, ali to ne opravdava njegove procente. Trebao je možda više da napada reket i traži šansu sa linije penala... Imao je lošu noć i ne sumnjam da će se popraviti već u narednoj utakmici", branio ga je Meloun.

Fali Džamal Marej. Bez "druge violine" Nagetsa, Denver je zabeležio čak pet poraza u poslednjih sedam utakmica.

"Ono što je uradio Marej u finalu je istorijski podvig. Govorimo o igraču koji može da postiže 27 poena i 10 skokova u proseku i mnogo nam fali. Večeras, primera radi, nismo imali plejmejkera i to nas je mnogo koštalo. Redži Džekson se takođe mučio, a kada je Marej na terenu, mi smo totalno drugačiji tim. On i Nikola su najbolji duo u Ligi, a mi trenutno nemamo još jednog Jokića na parketu. Nadam se da će se Džamal uskoro vratiti. Gubimo naš prepoznatljivi identitet i nešto mora da se promeni", podvukao je Meloun.