Nikola Jokić

Tauns i Džorž u superlativu o Jokiću: On ima tu srpsku snagu, nije atleta, ali može sve na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 17:15
Tauns i Džorž u superlativu o Jokiću: On ima tu srpsku snagu, nije atleta, ali može sve na terenu Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski centar Nikola Jokić dominantnim partijama u plej-ofu, nastavlja da pomera granice u NBA ligi, gde neretko obara i rekorde slavnih asova poput Vilta Čemberlejna i Oskara Robertsona, a zbog sjajnih izdanja Nagetsa ove sezone, momak iz Sombora nedavno je prikupio i hvalospeve američkih košarkaša Karl Entoni-Taunsa i Pola Džordža.

Iako je za igrače Minesote i LA Klipersa sezona završena, Entoni-Tauns i Džordž pomno prate dešavanja u polufinalu NBA lige i za najboljeg igrača ekipe iz Kolorada imaju samo reči hvale. 

Karl Entoni-Tauns imao je prilike da se nedavno sretne sa Nikolom Jokićem na parketu, kada je Denver u prvom kolu plej-ofa sa 4:1 eliminisao njegove Timbervulvse, pa je shodno tome, centar Minesote podelio utiske o okršaju sa Srbinom u toj seriji.

"Jokić je supertalentovan, zbog onoga što radi sa loptom i kako uključuje svoje saigrače u igru. Jokića poznajem još od "Najki hup samita", mnogo se poštujemo. On može mnogo toga da uradi, sve dok nisam igrao protiv njega, ja nisam znao da je on toliko visok. Ogroman je. On ima tu srpsku snagu", rekao je Entoni-Tauns.
 

 

Na njegovo izlaganje nadovezao se i Pol Džordž, koji je u prvi plan istakao kvalitete Nikole Jokića pod obručima.

"Ljudi ne shvataju, on nije atletski građen, ali šta sve može da uradi na terenu. On ima dugačke ruke, dobro skače, on kad šutne loptu ti misliš da možeš da je dohvatiš, ali je on ima tako brze reflekse", rekao je Džordž.

Podsetimo, Denver je u noći za nama pobedio Finiks na svom terenu i poveo sa 3:2 u seriji. Nikola Jokić, kao i obično, bio je najbolji pojedinac susreta, a utakmicu je završio sa 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija.