NBA

Doužer igra u Evropi, ali je on ipak NBA košarkaš: Marej hvali bivšeg saigrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 12:35
Košarkaš Denvera Džamal Marej Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)
Košarkaš Denvera Džamal Marej

Košarkaš Denvera Džamal Marej nedavno je dao intervju za "Eurohoops", gde se dotakao brojnih tema. Potvrdio je da će na Olimpijskim igrama igrati za reprezentaciju Kanade i da se nada zlatnoj medalji u Parizu, a u jednom segmentu razgovora dotakao se i košarkaša Partizana Pi-Džej Doužera, sa kojim je svojevremeno delio svlačionicu u Koloradu.

Košarkaš Partizana stigao je prošlog leta u Beograd dok je od 2019. do 2022. godine bio član Denvera. U Nagetsima je imao vrlo dobru epizodu, ali je na iznenađenje navijača ipak trejdovan početkom 2022. godine u Boston. Od tada se selio u Orlando, pa u Minesotu, da bi sredinom prošle godine stigao u Evropu.

"Ne pratim Evroligu, ali on je moj prijatelj. Čuli smo se nekoliko puta, radi ono što najbolje ume tamo. Znam da je Evroliga drugačija, ali on uživa. Voleo bih da je ovde, sjajno smo se zabavljali dok je bio sa nama", rekao je Marej i dodao:

"Zna da igra. Ume da se privikne na bilo koga sa kim deli parket. Definitivno je NBA kalibar. Kada je zdrav, nemam sumnju u to."

Iako mu je forma promenljiva, Doužer ima dobru sezonu u Partizanu, dok u Evroligi prosečno beleži devet poena uz po tri skoka i asistencije.