Vesti iz košarke

Džamal Marej jedva čeka da igra na Olimpijskim igrama: Klupski kolega Nikole Jokića predvodi Kanadu u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 10:44
Džamal Marej, košarkaš Denvera, potvrdio učešće na Igrama u Parizu Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Džamal Marej, košarkaš Denvera, potvrdio učešće na Igrama u Parizu

Nikola Jokić još se nije izjasnio o tome da li će učestvovati sa košarkaškom reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama ovog leta, za razliku od klupskog kolege jednog od najboljih košarkaša modernog doba, Džamala Mareja, čije je javni odziv selektoru Kanade vest preneta širom sveta.

Fantastični igrač Denvera, iz "zemlje javorovog lista" nije bio deo ekipe na prošlogodišnjem Mundobasketu, na kom su naši "orlovi" uzeli srebrno odličje, došavši baš preko Kanađana do susreta sa Nemačklom, ali zato žarko želi da sa svojom selekcijom napadne vrh pobedničkog postolja u Parizu. 

"Jedva čekam, imamo sjajan tim i bilo je sjajno videti ih kako osvajaju medalju na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ovog leta osvojiti zlatnu medalju. Imamo mnogo nedovoljno cenjenih igrača koji mogu da naprave razliku na različite načine", rekao je Marej za portal Jurohups. 

 

 

Mareja je povreda sprečila da sa saigračima iz nacionalnog tima bude akter osvajanja planetarne bronze u meču sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali je zato sada već čekirao kartu za "grad svetlosti", iako sa Jokićem i Nagetsi družinom ima dosta obavaza sa Nagetsima u odbrani NBA šampionskog znamenja. 

I, za početak, za duele sa Australijom i dva još nepoznata kvalifikanta u jednoj od grupa na Igrama 2024.