Nikola Jokić

Denver "upalio motore" u poslednji čas i ponovo savladao Portland: Jokić i Marej dali 50 poena za Nagetse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 08:03
Nikola Jokić na meču protiv Portlanda Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić na meču protiv Portlanda

Prvo vođstvo na utakmici protiv Portlanda košarkaši Denvera preuzeli su nakon poslednjeg šuta u trećoj četvrtini meča protiv i do kraja susreta su je uvećali na 112:103.

Predvodnici novog trijumfa aktulenog šampiona NBA lige ponovo su bili Nikola Jokić i Džamal Marej koji su zajedno postigli 50 poena.

Bila je to druga pobeda Nagetsa nad Portalndom u samo 48 sati, a srpski reprezentativac je na ovom susretu imao dva poena više nego prošli put, što znači da je meč završio sa 29 ubačenih poena, osam skokova i dve asistencije, dok je Džamal Marej imao učinak od 21 datog poena i 10 uhvaćenih lopti.

"Nismo sebi smeli da dozvolimo tako loš start meča. Konstantno smo bili u zaostatku i tek u trećoj četvrtini 'prebacili u višu brzinu'. Ipak, najvažnije da smo shvatili šta nam je potrebno za pobedu, da smo to učinili i na kraju slavili protiv kvalitetne ekipe", rekao je posle meča Marej.

Odbrana Denvera je u ovom susretu postajala sve bolja kako je meč odmicao, a igrači Portlanda sve nervozniji zbog čega su i izgubili predost od 84:75 kolika je bila na nešto više od četiri minuta do kraja treće deonice.

 

 

Blajzersi su meč završili sa 11 ubačenih trojki iz 32 pokušaja, a u drugom poluvremenu su dali samo tri iz 13 pokušaja, što je omogućilo Denveru da preuzme  kontrolu nad susretom.

Na kraju, dvojica najefikasnijih u redovima Portlanda bili su Deandre Ajton sa 27 poena i Anferni Simons sa ubačenim poenom manje, dok su dvocifreni učinak imali i Skort Henderson sa 14, odnosno Tumani Kamara sa deset poena.

 

Standings provided by Sofascore