NBA

Džamal Marej: Ja sam Ol-star igrač kada je potrebno da to budem i igram sa najboljim igračem na svetu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

14.02.2024 23:20
Džamal Marej protiv Malika Bejsela Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Džamal Marej protiv Malika Bejsela

Košarkaš Denver Nagetsa, Džamal Marej izjavio je kako ga ne pogađa što se nije našao na Ol-star vikendu i da je on igrač Ol-star kalibra kada je to potrebno - u plej-ofu.

Od 16. do 18. februara će se održati NBA Ol-Star vikend u Indijanapolisu gde će se naći najbolji igrači iz najjače košarkaške lige na svetu. Srbija će imati svog predstavnika na ovoj manifestaciji jer je Nikola Jokić izglasan kao član startne petorke kada je u pitanju Zapadna konferencija.

 

 

Mnogi su verovali da bi u Indijanapolisu mogao da se nađe i njegov saigrač, Džamal Marej. To neće biti slučaj, ali kako i sam Kanađanin kaže, to ga ne pogađa previše.

"Ja sam Ol-star igrač kada vam je to potrebno, a to je u plej-ofu. Tada želite da najbolji igrači preuzmu odgovornost, zar ne? Mislim da radim dobar posao tada. Tako je kako je. To mi samo dodaje motivaciju. Ipak, to što nisam Ol-star me ne pogađa previše psihički. Nisam bio ni do sada, pa sam šampion. Igram za najbolji tim na svetu sa najboljim igračem na svetu", rekao je Džamal Marej za Atletik.

Kanadski reprezentativac je u NBA ligu stigao 2016. godine kao sedmi pik prve runde. U sezoni 2020/21, Marej je doživeo tešku povredu kolena što ga je odvojilo od terena na gotovo godinu i po dana. Nakon toga je usledila njegova najbolja sezona u karijeri gde je zajedno sa Nikolom Jokićem vodio Nagetse do prve titule u istoriji franšize iz Kolorada.

Kada je u pitanju ova takmičarska godina, Marej u proseku beleži 20,5 poena, 6,5 asistencija i 3,9 skokova. Denver se nalazi na četvrtom mestu Zapadne konferencije sa 36 pobeda i 18 poraza.

 

Standings provided by Sofascore