Evroliga

Željko Obradović nakon poraza u Barseloni: Ponavljamo iste greške, tri dobre četvrtine, a onda...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 23:21
Željko Obradović nije bio zadovoljan izdanjem svojih igrača nakon poraza u Barseloni MN Press
Željko Obradović nije bio zadovoljan izdanjem svojih igrača nakon poraza u Barseloni

Košarkaši Partizana su poraženi od Barselone 94:76 u 29. kolu Evrolige, a trener Željko Obradović nije bio zadovoljan izdanjem igrača. Crno-beli su odličan otpor pružili Kataloncima u tri četvrtine, ali loše izdanje u poslednjoj deonici koštalo je aktuelnog šampiona regionalne lige.

"Ponavljamo iste greške iz utakmice u utakmicu. Tri četvrtine smo unutra, u utakmici, bez obzira na taj loš početakl drugog poluvremena, ali onda... Pričam o tome koliko smo nesposobni da shvatimo situacije kada nismo u bonusu. Kako treba da se igra odbrana sa većom agresivnošću, da se koristi faul, sve ono što je Barsa radila na izvanredan način", izjavio je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener je i analizirao šta to nije valjalo u igri srpskog predstavnika večeras.

"Ne smeš da dozvoliš ekipi kao što je Barselona da trči i postiže lake koševe u kontranapadu. Veoma je vežano da kontrolišeš svoj napad. Nažalost, imali smo izgubljene lopte. Nažalost, imali smo trenutke kada su svi u odbrani, ali kada dva igrača ostanu na jednog i onda je jedan igrač slobodan. Mislim da smo primili mnogo poena na taj način, Plus analiza je pokazala da smo iz igre jedan na jedan primili 19 poena. Znači, branimo slabo igru jedan na jedan. Ne poštujemo pravila koja imamo u odbranu, sve ono što pokušavamo da radimo na treningu, ali očigledno ne uspevamo", zaključio je iskusni strateg.

 

 

Šef stručnog štaba Partizana je istakao da nije dovoljno što će ekipa u narednom periodu imati nekoliko mečeva na domaćem terenu, jer su u pitanju kvalitetni protivnici koji neće tek tako biti poraženi.

"Neverovatno je koliku smo mi i ovde imali podršku. Nažalost, nismo im vratili. Ne pričam sada o borbenosti i želji, nego o onome što se zove košarka. Moraš da razmišljaš, da donosiš dobre odluke u odbrani i napadu. Ne treba se zavaravati, neće biti dovoljno samo što igramo kod kuće. Igramo protiv izvanrednih protivnika", istakao je Obradović.

Partizan nakon poraza u Barseloni ima 13 pobeda i 16 poraza, dok je španski tim sada na skoru 20-9.

 

Standings provided by Sofascore