Evroliga

Janis Sferopulos: Ovo je maraton i ništa još nije gotovo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.01.2024 22:22
Janis Sferopulos MN Press
Janis Sferopulos

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle poraza njegove ekipe od Baskonije (91:90) da su utakmicu prelomili skok u napadu gostiju i loša odbrana njegove ekipe u drugom poluvremenu.

Na početku konferencije Sferopulos je izjavio saučešće porodici i prijateljima prerano preminulog Dejana Milojevića. Kad je u pitanju sama utakmica, Sferopulos zna šta je presudilo.

"Imali smo konstantno prednost u prvom poluvremenu, ali smo i tad imali probleme sa njihovim skokom u napadu. Na kraju je Baskonija imala čak 15 skokova u napadu što je i presudilo. U drugom poluvremenu je stao naš napad, ali je zatajila i odbrana. Teško je pobediti kad primite 91 poen. Ofanzivno smo našli rešenja i bez tri povređena beka, ali je problem bila odbrana", rekao je Grk na konferenciji za medije.

Zvezdu je večeras sa tribina Arene bodrilo 20.270 navijača.

"Hvala navijačima, želeli smo da im podarimo pobedu, ali nismo uspeli. Oni su nam i dalje potrebni i nadam se da će biti uz nas i u narednim utakmicama, ovo je maraton i ništa još nije gotovo", dodao je Sferopulos.

Grk je rekao na kraju da je Džavonte Smart odigrao dobro na debiju, iako je imao samo jedan trening sa ekipom i dodao da je neizvesno da li će Miloš Teodosić biti spreman za meč protiv FMP-a u ABA ligi i da se njegova situacija prati iz dana u dan.