Evroliga

Zvezda u Istanbulu za čast i ostavljanje nade Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 09:07
Luka Mitrović MN Press
Luka Mitrović

Košarkašima Partizana poslednja nada za plasman u plej-in je Crvena zvezda. Samo trijumf crveno-belih večeras u Istanbulu protiv Anadolu Efesa (19.30) omogućiće crno-belima da sutrašnjom pobedom nad Valensijom obezbede poziciju broj 10 na kraju Evrolige i plaj-in.

Košarkaši Zvezde odavno su ispali iz trke za nastvaak takmičenja u nokaut fazi najjačeg evropskog takmičenja, što opet ništa ne znači jer su muški igrali svaki meč i to najavljuju da će učiniti u poslednjem kolu u Istanbulu. U prvom delu sezone ubedljivo su pobedili Efes 97:83, ali turski tim je tada bio u lošoj formi i bez nekoliko povređenih igrača.

"Za mene smo mi sami sebi najbitniji. Igraćemo za nas, nećemo za druge, mada ih respektujemo. Moramo da se borimo svim snagama, da budemo pametni i pratimo plan. Imaju mnogo kvalitetnih i dobrih igrača, znamo da su u dobrom momentumu, ali ćemo dati sve od sebe", poručio je trener Janis Sferopulos.

Crveno-beli ponovo nisu kompletni, ali to ne zavarava trenera Efesa Tomislava Mijatovića. Njegov tim je u sjajnoj formi, pobeda nad Fenerbahčeom govori sa koliko samopouzdanja ulaze u večerašnji meč.

"Igramo izuzetno važnu utakmicu, protiv iskusne ekipe, u kojoj se nalaze igrači sa domaćim i međunarodnim iskustvom. Crvena zvezda je veoma dobro vođen tim, i da bismo pobedili, što je naš krajnji cilj, potrebno je da se borimo svih 40 minuta, da budemo na maksimumu energije i koncentracije u svim segmentima odbrane i napada. Moramo da damo sve od sebe na svom terenu, uz podršku naših navijača", rekao je Mijatović.

Matematika oko poslednjeg učesnika plej-ina je jesna, Zvezda odlučuje ko će u doigravanje Evrolige: Efes, Partizan ili teoretski možda i Olimpija Milano. Jer ako Zvezda pobedi Efes, Partizan ne pobedi Valensiju, a Olimpija slavi protiv  Makabija, onda će Italijani u plej-in jer imaju bolji skor od Turaka. Efes sam drži sudbinu u svojim rukama, sa pobedom ostaje 10. na tabeli.

Evroliga, poslednje 34. kolo

Četvrtak

Monako - Bajern 19.00
Žalgiris - Real Madrid 19.00
Anadolu Efes - Crvena zvezda 19.30
Makabi TA - Olimpija Milano 20.05
Panatinaikos - Alba 20.15

Petak

Olimpijakos - Fenerbahče 20.15
Partizan - Valensija 20.30
Virtus - Baskonija 20.30
Asvel - Barselona 21.00

Пласман обезедио Sofascore