Evroliga

Sferopulos pred Efes: Igramo za nas, ne za druge

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 14:08
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak igraju utakmicu poslednjeg kola Evrolige protiv Anadolu Efesa od 19.30.

Crveno-beli nemaju pritisak rezultata pošto je za njih plej-in nedostižan, dok sa druge strane turski sastav ima imperativ pobede ukoliko želi da se nađe u doigravanju.

Ipak, pred Zvezdom je zanimljiv izazov. Ukoliko bi izabranici Janisa Sferopulosa pobedili, direktno bi pomogli svom "večitom rivalu", Partizanu, da se ako pobedi Valensiju plasira u plej-in.

Grčki stručnjak je pred put u Istanbul naglasio da Zvezda igra za sebe, a ne za druge.

"Za mene smo mi sami sebi najbitniji. Igraćemo za nas, nećemo za druge, mada ih respektujemo", počeo je Sferopulos, pa nastavio:

"Za nas je ovaj meč važan, nevezano za druge. Poslednji meč ove sezone, drugačiji od prvog, sada imaju pun roster. Moramo da se borimo svim snagama, da budemo pametni i pratimo plan. Imaju mnogo kvalitetnih i dobrih igrača, znamo da su u dobrom momentumu, ali ćemo dati sve od sebe", poručio je Sferopulos.

Zvezda će u Istanbulu biti bez Nikole Topića i Stefana Lazarevića, dok je pod znakom pitanja Dejan Davidovac.

"Topić još uvek nije trenirao, samo je individualno u nekoj meri. Radi na snazi i mišićima. Davidovac je bolestan, videćemo sutra na treningu hoće li igrati. Lazarević je povredio ahilovu tetivu. Sutra na treningu ću videti ko je spreman da ide", rekao je trener crveno-belih.