Evroliga

Odlučila odbrana, hvala navijačima na podršci: Sferopulos zadovoljan nakon pobede nad Efesom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.12.2023 23:37
Jago Dos Santos MN Press
Jago Dos Santos

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos rekao je posle pobede nad ekipom Efesa (97:83) da je odbrana njegovog tima u drugom poluvremenu napravila razliku.

Grčki stručnjak je posebno istakao učinak kapitena Branka Lazića, te Stefana lazarevića i Jaga Dos Santosa, koji su po njegovom mišljenju bili odlični.

 

 

"Velika pobeda, veoma važna, protiv jakog i kvalitetnog rivala. Ekipa je odreagovala odlično posle prošlonedeljnog poraza od Olimpije, videla se ogromna želja da se ostvari pobeda. Odigrali smo veoma dobro ofanzivno tokom celog meča, a ono što je prelomilo je odlična odbrana koju smo odigrali u drugom poluvremenu. Skoro da smo isti broj poena primili u drugoj četvrtini i drugom poluvremenu", rekao je Sferopulos i dodao:

"Čestitam Laziću i Lazareviću koji su odigrali odličnu odbranu na Larkinu. Odličan je u odbrani bio i Jago".

Šef stručnog štaba crveno-belih se osvrnuo i na odličnu podršku sa tribina, gde je večeras bilo 18.290 navijača.

"Hvala našim navijačima, ponovo su nas fenomenalno bodrili, a mi ćemo nastaviti da se borimo za njih na svakoj utakmici, i kod kuće i na strani. Navijači su me odlično prihvatili i to mnogo znači i meni i mojim saradnicima", dodao je Sferopulos.

Na kraju je Sferopulos rekao da se Adam Hanga polako oporavlja od povrede kolena, ali da i dalje trenira pojedinačno i da će se uskoro priključiti ekipnim treninzima, kad bude potpuno spreman.