Evroliga

Da iskoristimo sve što "pročitamo" u napadu: Janis Sferopulos prvo razmišlja o Valensiji, pa će o Baskoniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 14:31
Da iskoristimo sve što "pročitamo" u napadu: Janis Sferopulos prvo razmišlja o Valensiji, pa će o Baskoniji MN Press

Ove nedelje igra se još jedno duplo kolo košarkaške Evrolige, pa će tako Crvena zvezda odigrati dva meča u Španiji za samo tri dana. Sutra sa Valensijom (20.30), pa u petak protiv Baskonije na njenom parketu (20.30).

To je puno putovanja i taktičko-tehničkih priprema, a malo vremena za odmor, pa trener crveno-belih Janis Sferopulos bira jedino pravo rešenje - da u svojoj glavi, ali i saradnika i igrača razdvoji rivale. 

"Imamo duplo kolo u Španiji, ali fokusiramo se na prvu utakmicu. Igramo protiv Valensije koji se bore snažno. Očekujem tešku utakmicu", rekao je grčki stručnjak pred put na Pirineje. 

 

 

Povratak bivšeg Zvezdinog trenera, Duška Ivanovića, preporodio je Baskoniju, međutim taj duel će biti tema kada se "reši" Valensija. 

"Sa naše strane moraćemo da budemo koncentrisani. Da igramo pametno ofanzivno i defanzivno, da iskoristimo sve što ‘pročitamo‘ u napadu i da zaustavimo sve ono što oni budu radili u napadu kako bismo imali šansu da pobedimo", zaključio je Sferopulos.

Zvezda u Valensiju stiže ohrabrena pobedom nad Efesom, Valensija je u seriji od pet poraza u Evroligi, a Majk Tobi ističe koliko je važno da tim sa Malog Kalemegdana da sve od sebe u ovih osam četvrtina. 

"Dupla kola su važna za nas. Ako pogledate ekipe koje izbore plej-of, to je na osnovu toga kako odigraju dupla kola. Tako da želimo da pobedimo. Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe. Previše sam intezivan ili uzbuđen. Želim da igram dobro i kada je želja tolika, stvari ne idu tako. Treba da duboko udahnem, opustim se...", kaže Zvezdin Amerikanac.

 

Standings provided by Sofascore