Evroliga

Zvezda na "španskoj turneji": Prvo Valensija, pa Baskonija, a ciljevi su najviši

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 09:08
Zvezda na "španskoj turneji": Prvo Valensija, pa Baskonija, a ciljevi su najviši ABA liga

Pred košarkašima Crvene zvezde su dva duela protiv španskih timova u okviru duplog kola Evrolige, a prvi od njih na programu je od 20.30 časova u kojem crveno-beli gostuju Valensiji, a za dva danas će ih ugostiti Bakonija koju predvodi bivši trener kluba sa Malog Kalemegdana, Duško Ivanović.

Srpski šampion trenutno zauzima 15. poziciju na tabeli sa skorom od četiri pobede i sedam neuspeha, a večerašnji rival ima samo jednu pobedu više od ekipe trenera Janisa Sferopulosa.

Ipak, Zvezda u Valensiju stiže ohrabrena pobedom nad Efesom, domaćin je, s druge strane, u seriji od pet poraza u Evroligi, što bi mogla da bue prednost Crvene zvezde.

"Sa naše strane moraćemo da budemo koncentrisani. Da igramo pametno ofanzivno i defanzivno, da iskoristimo sve što ‘pročitamo‘ u napadu i da zaustavimo sve ono što oni budu radili u napadu kako bismo imali šansu da pobedimo", poručio je uoči večerašnjeg duela grčki trener na klui crveno-belih i dodao:

"Imamo duplo kolo u Španiji, ali fokusiramo se na prvu utakmicu. Igramo protiv Valensije koji se bore snažno. Očekujem tešku utakmicu". 

Evroliga, 11. kolo

utorak

Efes - Panatinaikos 71:68
Alba - Žalgiris 64:62
Olimpijakos - Real Madrid 71:77
Bajern - Olimpijakos 91:84
Partizan - Monako 89:85

sreda

ASVEL - Makabi 20.15
Baskonija - Fenerbahče 20.30
Valensija - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Barselona 20.30

 

Standings provided by Sofascore