UEFA Liga Evrope

Sferopulos: Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 13:13
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Pred košarkašima Crvene zvezde je izuzetno atraktivan rival i težak zadatak, da u Madridu savladaju Real. Za neke izgleda kao nemoguća misija, ipak ne misli tako i trener crveno-belih Janis Sferopulos koji je istakao da će crveno-beli dati sve od sebe na utakmici u glavnom gradu Španije.

Košarkaši sa Malog Kalemegdana gostuju sutra od 20.30 časova ekipi Reala u 32. kolu Evrolige. Madriđani su prvi na tabeli sa 25 pobeda i šest poraza, dok su crveno-beli na 16. mestu sa 11 pobeda i 20 poraza. 

"Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvoplasiranog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i ove sezone su glavni favoriti za osvajanje titule. Imamo tešku misiju pred sobom, ali idemo da se borimo. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe", rekao je Sferopulos pred utakmicu u Madridu.

Trener crveno-belih je istakao da njegov tim mora da odigra pre svega dobru odbranu u Madridu.

"Moramo da igramo dobru odbranu, ne smemo da damo Realu da postigne dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu".

Crveno-beli su izgubili sve šanse za plasman u plej-in Evrolige, ali to ne znači da ćže sa belom zastavom u Madrid. 

"Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu".

Crvena zvezda će u Madridu igrati bez Nikole Topića, Treja Tompkinsa i Jaga dos Santosa.

"Topić i Tompkins neće putovati, jer nisu trenirali grupno, već samo individualno. Tačnije, Tompkins je radio malo sa ekipom, ali i dalje bez kontakta. Jago takođe neće putovati, dok ostali hoće".

Sferopulos je otkrio da je Topić u poslednjoj fazi oporavka od povrede.

"Topić vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra", zaključio je Sferopulos.

Standings provided by Sofascore