Evroliga

Sferopulos zadovoljan celom ekipom, ali posebno vrsnim plejmejkerom: Perfomans Teodosića jedan od najboljih ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 22:15
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, daje uputstva ekipi tokom dobijenog meča s Virtusom MN Press
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, daje uputstva ekipi tokom dobijenog meča s Virtusom

Crvena zvezda nije napravila pomak u Evroligi večerašnjom pobedom nad Virtusom, jer je i pre nje prokockala poslednju šansu da se domogne plej-ina, ali su navijačima crveno-belih pune oči i duša posle kvalitetne partije u duelu sa italijanskim sastavom u 31. kolu takmičenja. 

Tako je meč doživeo i trener kluba sa Malog Kalemegdana, Janis Sferopulos, podelivši s medijima analizu viđenog. 

"Plan pre ove utakmice je bio da svaki igrač mora da ta nešto više, mali detalj koji je nedostajao u prethodnim mečevima. Borili smo se dobro. Dobar posao smo odradili u odbrani. U drugom poluvremenu smo kontrolisali meč.

Kada su istopili prednost, mi smo uspeli da se vratimo na dvocifrenu prednost. Posle duplog kola se fokusiramo na meč u ABA ligi. Želim da se zahvalim navijačima, pokušaćemo da ih usrećimo sa što više pobeda u oba takmičenja."

Pobeda nema takmičarski značaj, jer je Zvezda tu gde jeste, ali ima specifičnu psihološku težinu i značaj. 

"Morali smo da se borimo protiv sebe, da ostavimo ovakav utisak. Nismo zaslužili sve ove rezultate, neke mečeve smo mogli da dobijemo. Psihološki veoma bitna pobeda za ekipu."

Nemanja Nedović završio je meč s 25 poena, Bolomboj je dodao 15... ali je nemerljiv doprinos Miloša Teodosića. Manje zbog košgeterskog uinka (11), a više zbog uticaja na igru celog tima i silnih asistencija. 

"Ne volim da pričamo o individualnom učinku igrača, pošto je košarka timski sport. Današnji performans Teodosića je bio jedan od najboljih ove sezone. Vidite koliko nam je falio u ova dva meseca. Bolomboj je veoma značajan. Videli ste on je ove godine veoma stabilan i u odbrani i napadu.

Od Nedovića znamo šta može da napravi u napadu, ali posebno sam zadovoljan šta je uradio u odbrani. Ne želim da potcenim ili zaboravim ostale. Svi su doprineli. Na primer Smart, koji je napravio dva dobra faula.

Nije lako igračima koji dođu iz SAD da shvate igru u Evropi. On je danas napravio pravi potez. Navijači očekuju poene, ali nije sve u tome. Na primer Lazarević je odigrao tri minuta, ali je imao dve veoma dobre odbrane."

Ne poriče grčki stručnjak da su stvari lakše kada nema rezultatskog imperativa, ali podseća javnost i na kadrovske probleme tokom dobrog dela sezone. 

"Pre svega, ako pričamo o pritisku rezultata, normalno je. Za vas je delovalo kao da nema pritiska. Videli ste mnogo situacija gde smo se borili za lopte. Za vas je delovalo da nema prituska i to je pristup. Želeli smo više pobedu od njih, to je bilo i u prošlosti. Ne tražim izgovore, igrali smo bez trojice veliki deo sezone. Sada se situacija normalizuje", zaključio je Sferopulos, koji će za nekoliko nedelja na treninzima imati Tompkinsa, a još čeka oporavak Topića, Lazića i Santosa.